Zonguldak Milletvekili Avrupa Zonguldak Derneği'ni ziyaret ederek Avrupalı Karaelmaslıların sorunlarını dinledi.

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş sözlerinde; "Avrupa Zonguldak Derneği şimdiye kadar gördüğüm sivil toplum kuruluşları halk ve devlet arasındaki ilişkilerinde iki ülke arasında en etkili, güçlü siyaset üstü bağımsız kuruluş olduğunu görüyorum. Bizzat üyesi olduğum derneğin kültür etkinliğinde yerinde yaşayarak görmüş oldum" ifadesini kullandı.

2016 yılında resmi olarak derneğe üye olan Milletvekili Demirtaş; "Avrupalı Türklerimiz Ülkemizin ekonomik gücünün büyük bir bölümünü teşkil etmektedir. Bu Zonguldak ilimiz için daha da çok önemli bir gerçektir "dedi.

Yıllardır anavatanlarına önemli ölçüde maddi manevî destek sağlayan Avrupalı Türkler arasında büyük bölümünü temsil eden Zonguldaklılara teşekkür etti.

Zonguldak Havalimanı konusunu çok yakından takip eden Demirtaş Havalimanı konusunda yıllardır Lobi çalışmaları sürdüren Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu ile son gelinen gelişmeleri de konuştu.

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim kurulundan yapılan açıklamada;

"Zonguldak ve Havalimanı için verilen sözlerin bir an önce gerçekleşip hayata geçmesini bekliyoruz bu konuda sadece beklemiyoruz takip edip bizzat girişimlerimiz devam ediyor. Çok yakında bu mevzuyu Valilerimiz, Bölge Vekilleri, Belediyeler ve çeşitli kurumlarla tekrar buluşma sağlayıp girişimleri artıracağız." denildi.

Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ‘a bu konuda vermiş olduğu sonsuz desteğinden dolayı teşekkür etti.

Zonguldak Milletvekili Demirtaş daha sonra Yönetim Kurulu refakatinde uzun süre tadilattan sonra kısa süre önce tekrar açılan Zonguldaklı bir işletmeciye ait olan Nasip Restoran'ı ziyaret etti.

 

Editör: TE Bilisim