Yer, Zonguldak Atatürk Devlet hastanesi. Yapımına yıllar sonra başlanan yeni hastane inşaatı devam ederken mevcut hastanenin koridorları dolup taşıyor. Koridorlar sıcak, nefes almak zor. Yüzlerce hasta doktor odalarının kapısında sıranın kendilerine gelmesi için bekliyor. Fiziki şartların yetersizliği, yoğun hasta trafiği, doktor eksikliği gibi bir çok nedenden dolayı yaşana bu trafik hastaları, hekimleri, hemşireleri ve diğer çalışanları bezdirmiş durumda.

Hekimler kuyrukların uzamaması ve git gel olmaması için zaman zaman mesai saatinin bitiminde de hizmet vermeye çalışıyor. Hastane idaresi ve hastane personelinin tüm çabalarına karşın bu manzarayı değiştirmek şimdilik pek mümkün değil. Yeni hastane nedeniyle mevcut polikliniğin yıkılması, polikliniklerin mevcut hastane içine taşınması, plansızlık, hastane yerinin yanlışlığı ve projeye yıllar boyunca başlanamamış olması nedeniyle ortaya çıkan manzaranın son bulması için tek yol var. O da mevcut inşaatın hızlandırılması, tefrişatının tamamlanması ve biran önce hasta kabulüne başlanması.

Geçmişten bu güne ortaya konulan siyasi beceriksizliğin faturasını ne yazık ki, her zaman Zonguldaklılar ödüyor. Elmas TV olarak bir kez daha sesleniyor ve yani hastane inşaatının tamamlanması için daha fazla çaba gösterilmesini bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim