Zonguldak'ta uzun yıllardır bisiklet tamiri ve anahtar basımı yapan 47 yaşındaki Hakan Gülden, bisikletin gelişen teknolojiye yenik düştüğünü söyledi.

Merkez Zübeyde Hanım Caddesi'nde kendine ait olan iş yerinde bisiklet tamiratı anahtar çekimi işi ile uğraşan 47 yaşındaki evli iki çocuk babası Hakan Gülden, bisikletlerin unutulma aşamasına geldiğini belirterek şöyle dedi;

"Çocukluktan bu yana bisiklet tamiratı ve anahtar çekimi işi ile uğraşıyorum. Babadan oğula geçen bir meslektir. Geçimimi bu işten sağlıyorum. Yeni nesil daha çok tablet ve bilgisayarlara yöneliyor. Bu da işlerimizi etkiliyor. Teknolojinin yanı sıra insanların spor yapmaya ihtiyacı vardır. Kışın hiç iş yapamadan kepenk kapatabiliyorum. Ancak yazın işlerimiz az da olsa açılıyor. Zonguldak coğrafi açıdan dağlık bir bölge olduğu için bisiklete binecek alan çok fazla yok. Başka şehirlerde bisiklete rağbet oluyor ancak Zonguldaklılar bisikleti sevmiyor. Buradan Zonguldak Belediye Başkanına sesleniyorum, Zonguldak'ta çok güzel bir Kozlu sahilimiz var. Bu alana bir bisiklet yolu yapsan çok güzel olur. Zonguldak'ta bisiklete binenlerin sayısı katlanır. Çaycuma'da çocuktan yaşlı herkes bisiklete biniyor. İş olmadığı için kazançta sağlayamıyorum. Bir bisiklet 850 Lira vatandaşın alım gücü yok nasıl alsınlar."

Editör: TE Bilisim