Orduevi karşısı sahil yolunda düzenlenen açılış törenine Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Milletvekili adayları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Partili Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Teşkilatları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜGVA Zonguldak İl Temsilcisi Murat yılmaz, törende yaptığı açılış konuşmasında Bilal Erdoğan'ın Zonguldak'a gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi;

"Eğitim öncelikli hedefimizdir. Dünyaya ilim ve adaletin ne demek olduğunu öğreten kadim evlatlar olarak sorumluluğumuzun farkındayız. TÜGVA gençliği olarak iradeli, sorumluluk sahibi bir anlayışla ülkemizin manevi ahlaki kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle açılışımıza teşrif eden Bilal Erdoğan beye teşekkür ediyorum."


Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yüksek istişare kurulu üyesi Bilal Erdoğan yaptığı konuşmada;

"Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) mücadelesini tamamen genç kardeşlerimizin oluşturduğu bir vakıftır. Bugün liseyi bitiren 18 yaşındaki kardeşimle aramızdaki yaş farkı olmuş 20 onun dilinden anlamak onun ihtiyacını bilmek için benim onunla çok iyi bir diyalog kurmam lazım. Dolayısıyla genç kardeşlerimize ortaokuldan liseye, üniversiteye ve çalışan gençlere varıncaya kadar genç arkadaşlarımıza yönelik yapılması gereken, onların taleplerini karşılamaya yönelik aktiviteleri en iyi kendileri tarafından icra edilir diye düşündük ve bunu nasıl sağlayabiliriz nasıl eğitimlerini onlar için daha verimli kılabiliriz nasıl onların gelecekle ilgili endişelerini giderecek, değerlerimizle kuşanarak geleceğe onlara çizebiliriz diye çalışmalar yaptık. İşte bugün yapacağımız Eğitim Merkezi gibi ülkemizin dört bir yanındaki temsilcilikler, eğitim merkezleri, kitap kafeler buralarda gençlerimizin yanımızda olduğunu biliyoruz. Okuldayken okulda olduğunu biliyoruz ama evde ve okulda olmadığı zaman nerede olduğu ile ilgili güvenle emniyetle teslim edebileceğiniz 3. adresleri oluşturmuş oluyor. Buralarda hem arkadaşlarıyla buluşup bir çay kahvesini içip hem arkadaşlarıyla oyun oynayabilecek. Başka çocuklardan geri kaldığını düşünmesin bunu yaparken hem güvende olsun hem de orada değerlerini inancının öğretildiği bu eğitimlerin verildiği isimlerin sohbetlerinde parçası olsun. Bu kadar güzel bir çalışmayı Türkiye Gençlik Vakfı gençlerimize ulaştırmak için gayret ediyor Allah hepsinden razı olsun. Gençliğimiz ve geleceğimizin kurucusu Türkiye'de Cumhurbaşkanımız Bize 3 tane hedef koydu 2023 2053 ve 2071 hedefleri bunlar işte. Kahramanlıklar zaferler kazanmamıza rağmen Kurtuluş Savaşı'yla Anadolu topraklarını işgal edilmesine karşı durduk. Cumhuriyeti kurduk.
Yalnız olan bir Türkiye'de bugün kendini idare edip yayın yapan kendi Savaş gemisini yapan kendi tankını yapan, insansız hava aracını, kendi helikopterini yapayım Bir Türkiye ordusu ile karşı karşıyayız Bu 15 senelik girişimlerinde ayetlerin çalışmanın durmadan yorulmadan konuşmaları neticesinde eşim de kimler geleceğini işçiler verecekmiş demek ki milletin kafasında ki bu tarafa son 15 yılda yıkıldı ne diyor bunu biz müslüman olduğumuz için geri kaldım."

Editör: TE Bilisim