Karaelmas Otizimli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce gerçekleştirilen yürüyüşe otizmli çocuklar ve aileleri ile eğitimciler katıldı.

Yürüyüşte Zonguldak protokolü yerini alırken çeşitli siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

Madenci Anıtı'ndan başlayan yürüyüş Valilik önünde son buldu.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Karaelmas otizmli bireyler yardımlaşma ve dayanışma derneği başkan yardımcısı Aytekin Kaçmak şunları söyledi;

"Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü, Kop Der-aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, il Milli Eğitim Müdürlüğümüz'ün katkıları ile sayın Valimiz Ahmet Çınar beyefendinin duyarlılığı sayesinde son bir yılda otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarımızla ilgili ilimizde çok olumlu gelişmeler meydana gelmiştir. Otizim, hayat boyu devam eden beyin ve sinir sisteminin farklı yapısı ve işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen nürobiyolojik bir bozukluktur. Ülkemizde 4, 5 milyon aile ferdini etkidiği düşünülen otizim ile ilgili ailelerin beklentilerini ve sesine kulak veren Türkiye Otizm Meclisi 2 Nisan'da otizim eylem planını kamuoyuna ve tüm yetkileri duymaktadır. Otizmli bireyler ve aileler için dikkat edilmesi gereken hususlar; aileleri yumurtası çıkarmak, otizim belirtileri konusunda bilgilendirmek, erken tanı, yoğunlaştırılmış  ve kişiselleştirilmiş eğitim, sorunların giderilmesi, çabuk ulaştırılması ve duyarlı kutusunda çalışmalar devam edecektir. Destek için başta sayın valim Ahmet Çınar olmak üzere tüm ilmin il müdürlerimize ailelerine ve halkımıza teşekkür ederiz."

Editör: TE Bilisim