ERDEMİR’in özel Endüstri Bölgesi kapsamına alınması durumunda Ereğli’de yaşanmayacağını söyleyen Posbıyık, tehditler aldığını iddia etti.

ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi  kapsamına alınması için Ankara’da yoğun kulisler gerçekleştiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a da yüklenen Posbıyık, “Kayaya kimler çarptı OYAK Yönetimi çarptı, bi de üçkağıtçılar çarptılar. Kim onlar akşam sabah Halil Posbıyık ölsün diye bekliyorlar. Ama ben ölmeyeceğim” dedi.

İŞTE HALİL POSBIYIK’IN MECLİS TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMANIN SATIR BAŞLARI;

Bundan 5 ay önce fabrikaya gittik, ölçümler yaptık. Nereye ne yapmış baktık. Ruhsat almamış, bundan önceki 5 yıl içinde boş vermiş. Onu yap demişler, yapmış, bunu yap demişler yapmışlar. Belediyeyi aynı zannettiler. Aynı işlemler devam edince kayaya çarptılar. Kayaya kimler çarptı OYAK Yönetimi çarptı, bi de üçkağıtçılar çarptılar. Kim onlar akşam sabah Halil Posbıyık ölsün diye bekliyorlar. Ama ben ölmeyeceğim, bir dönem daha yapacağım.

ERDEMİR Endüstri Bölgesi olursa Ereğli’de yaşanmaz

Erdemir Endüstri Bölgesi kapsamına alınır ise Ereğli’de yaşanmaz. Endüstri Bölgesine karşı değilim. Ama tabi ki olur. Şu an yeni yerleşim alanına geçen Filyos’taki gibi

Ama Erdemir Ereğli’nin kalbinde. Ereğli’nin mücavir alanında, belediye dışında olsa eyvallah da, kalbimizde.

Geleceğimiz olan çocuklarımız lösemi, kanser olacak. Zaten de var. Biz/ben Erdemir’e karşı değilim.

O’nun büyümesi demek ülkenin, bölgenin büyümesi demektir. Erdemir’e OYAK geldi sıkıntılar başladı.

Bizi, halkı, sanayiciyi adam sırasına koymuyor. Radar tepesine çıkın sabahın 5 ve 6’sında görün Ereğli’yi.

TEHDİTLER ALIYORUM

İnanın çok ciddi tehditler alıyorum. Ereğli’nin lobisi, belediye başkanı, meslek odaları ve derneklerdir.

Hiç kimse Ereğli’nin lobisi olmaya soyunmasın.

Yangın sigortası var. Hani benim danışmanlarımı tenkit edenler var ya. Yangın vergisinde de iyi yoldayız.

Bu yangın vergisinde Dünyada ilk olacağız ilk. Halil Posbıyık ölsün diye dua ediyorlar. Ölmeyeceğim, bir dönem daha belediye başkanıyım. -Erdemir’e inşaatlar yapmışlar. Gelin görüşelim dedik.

Bunlar görüşme ile olur. Online sistem ile görüşmeye karar verdik.

Ama maalesef selam bile vermediler. Erdemir’e içeri girdik, ölçümlere yaptık ve yazılar yazıp mühür işlemi yaptık. İmar kirliliğinden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Editör: TE Bilisim