Vali Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamada hemşirelerin sağlık ekibinin ve sağlık hizmetinin önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:

VALİ BEKTAŞ: BENİM İKİ ABLAM DA HEMŞİRE

"Hemşireler sağlık ekibini ve sağlık hizmetinin çok önemli bir parçasıdır. Sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz. Bu hafta onların haftası. Tabii hemşirenin değerini kıymetini özelliğini hastanede birkaç gün yatmayan bilemez. Biliyorum çünkü benim iki Ablam da hemşire. Her iki Ablam da mesai mefhumu gözetmeden 24 saat görev yapıyorlar. Hemşirenin Bayram yok Seyran yok farklı bir dünyadır. Hemşireliğin sorunlar da var tabii ki sorunlar çözülmeye çalışılıyor.yani Türkiye Sağlık konusunda epey yol almış bir ülkedir. Zonguldak olarak bizde sağlıkta hizmet alırız inşallah hastanemiz biterse derlenip toparlanacak. Ama sağlık konusunda yol aldığımızı müşteri memnuniyeti Yani hasta memnuniyeti anketlerinden anlayabiliyoruz.Türkiye'de sağlık hizmetinin bileti gerçekten yüksek düzeyde kamu hizmetleri içerisinde en yüksek hizmetlerden biridir. Bunu kim üretiyor bu hizmeti Doktorlar hemşireler diğer ekipler hastanelerimiz. Kurumlar geliştikçe hastalar çoğalıyor mu bunu anlamıyoruz. Evet hastaneye yolu düşen vatandaşlarımızı sizlere emanet ediyoruz. Sağlıkta şiddete karşıyız."


AYAZ: ZONGULDAK'TA HEMŞİRE AÇIĞI VAR

Türkiyem hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi başkanı Arife Ayaz'da şunları söyledi:
"Doğumdan ölüme kadar bizsiz yani hemşiresiz bir sağlık hizmeti düşünülemez. Hastane yolu düşen vatandaşlardan lütfen rica ediyoruz sağlık çalışanları hemşire ve şiddetten kaçınmalarını istiyoruz. Çünkü onların bize uyguladıkları fiziki veya sözel şiddet aslında kendi hastalıklarından çaldıkları zamandır. bizimle şiddet diyaloğuna girdiklerinde hastalarına ayrılacağımız zaman 3 almış oluyorlar aslında.Yani biz bir an önce hastalarımıza müdahale etmemiz gerekirken hasta sahiplerine vakit kaybediyoruz ve o kaybetmem vakit kendi hastasınız vakti oluyor. Ve unutmasınlar bizde bu toplumda yaşayan birer bireyiz. Bizde ana kuzusuyuz, bizim de çocuklarımız var ailemiz var. 7/24 hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da gerçekten hemşire açığı mevcut. Bir hemşire 3 hemşirenin yerinde çalışıyor. Sürekli bizden Güleryüz bekleniyor ama ama biz de insanız. O nedenle özellikle hastalarımıza nasıl sahiplerinden duyarlı olmalarını ve her türlü şiddete karşı da bizi korumalarını istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim