Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95'inci kuruluş yıldönümünü yayınladığı bir mesajla kutladı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, barışın, demokrasinin temel hak ve özgürlüklerin bu ülkedeki tek teminatı olduğunu ifade etti.

Başkan Akdemir mesajında; "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Halk Fırkası' adıyla 1923'de Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk örgütünün devamıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, tam 95 yıldır bağımsızlığımızı ve medeniyetimizi koruyan bir partidir. Demokrasinin, özgürlüklerin ve bağımsızlığın sarsılmaz güvencesi olmayı sürdürecektir. 9 Eylül 1922'de işgalci Yunan ordusu ve onu destekleyen emperyalist güçler, İzmir'de denize döküldükten sonra Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, ‘Halk Fırkası' adıyla 9 Eylül 1923'de Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk örgütünün devamı olarak kurulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun'da başlatılan Kurtuluş mücadelemiz, tüm dünyanın hayranlıkla izlediği büyük bir direniş ve uyanışın göstergesi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, barışın, demokrasinin temel hak ve özgürlüklerin bu ülkedeki tek teminatıdır. Kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve halkımızın yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi ulusal kalkınmamızın temel taşıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95'inci kuruluş yıldönümünü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim