CHP Kilimli Seçim Bürosu açılışı dün yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Kilimli Köprübaşı’nda yapılan açılışa CHP yöre milletvekilleri, CHP İl başkanı, bölge belediye başkanları ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Yağmura rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşen açılışta; açılış konuşmasını yapan Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, geçmişte AKP’li Belediye Başkanı Seçkin Özdemir döneminde hırsızlık yapılırken “O yıllarda CHP’de olmasına rağmen susan arkadaşlar şimdi başka partiden aday olmuş beni eleştiriyor. Neden, çünkü Ağabeyleriyle görüşüp her işlerini hallettiriyorlardı da ondan” dedi.
Konuşmasında; Bartın’da yapmış olduğu çiftlik ile ilgili iddialara da yanıt veren Aslankılıç; iddia sahibi çıkıp bunu kanıtlayacak. Bana hırsız diyen adamın alnını karışlarım’’ dedi.
Konuşmasının devamında; sahil yolunun denize bu kadar yakın yapılmasını da eleştiren Aslankılıç, “Sahil yolunu Kilimli sahillerini doldurarak yaptılar. Bu kadar denize girmeyin dedim. Şimdi viyadükle geçmeyi düşünüyorlar.” dedi.
Şahsına yönelik eleştiri ve ididaları da yanıtlayan Ali Aslankılıç, şunları söyledi:

’’BANA HIRSIZ DİYECEK ADAMIN ALNINI KARIŞLARIM’’
“Kimi bana hırsız dedi, kimi şantiye şefi dedi. Bana hırsız diyenin alnını karışlarım. İddia sahibi çıkıp bunu kanıtlayacak. Çiftlik aldı dediler. Vakıfbank’ dan çektiğim kredi ile tarla aldım. Mal beyanımda da var. Yaptığım her şeyin hesabını veririm. Faturaları ortada. Gönderdiğim her arabanın parasını da tıkır tıkır belediyeye ödedim. Hakkımda iki defa soruşturma açtılar ve her ikisinde de soruşturmaya gerek olmadığına dair karar verildi. Ben öyle bir şey yapacağımda muhalefet partili Belediye Başkanı olarak bu vali ve bu iktidar beni burada tutacak öyle mi?

’’ALİ BAŞKAN ÇALIŞMADI DİYORLAR!’’
Evet çalışamadık ama ben yine de size bazı yaptıklarımı söyleyeyim. Merkeze asfaltı kendi paramla döktüm. İnağzı’nda 800.000 TL değerinde 230 metre galeriyi kendi paramızla yaptık. İtfaiye aldık, makinalar aldık, araçlar aldık, çöp arabası aldık araç parkurumuz genişlettik, makinaların tamiratlarını yaptık. Hepsini kendi öz paramızla yaptık. Personelimin maaşını günü gününe verdim. Piyasaya olan borcu ödedim. Piyasada itibarımız oldu yeniden.213 milyon olan borcun 108 milyonunu ödedik. Kalan 105 milyon borcunda 95 milyonu devlete sadece 10 milyonu piyasa borcu.

’’BELEDİYE BAŞKANIMI MİLLETİ KORUYACAK? YOKSA?’’
Biz geldiğimizde belediyenin içerisinde 80’nin üstünde personel çalışıyordu. Hala onların paralarını bize ödetiyorlar. Bunların hiçbiri doğru düzgün işe gelmiyorlardı. Başkanın etrafında 5-10 tane koruma ile dolaşıyordu. Yahu belediye başkanını birisi korur mu? Belediye başkanı milletini koruyacak. 

’’BİR KESER SAPI BİLE BULAMADIM’’
Benim bıraktığım parke tesisinde 160 kişi çalışıyordu. Orada bir üretim vardı. Her gün 20 bin TL para kazanıyordu belediye. Ben giderken ambarlarımızda 55 milyonluk malzeme vardı. Şantiyenin önünde 16,5 milyonluk parke vardı. Döndüğümde 1 keser sapı bile bulamadım. Öteye beriye peşkeş çektiler. Milli Emlak’tan 68.000 m2 yer aldık. Bu alana şantiyemizi kurup eskisi gibi üretim yapan belediye olacağız. Çalışmadan üretmeden belediyecilik olmaz. 

’’HIRSIZLIK YAPILIRKEN SUSANLAR, ŞİMDİ BENİ ELEŞTİRİYOR’’
Evet ben Kilimli’nin şantiye şefiyim. Ben yaptıklarımla gurur duyuyorum. Bindiğim arabaya bile laf ettiler. Ben bindiğim arabadan da memnunum, Kilimli’nin insanlarından memnunum. Seçime 48 saat kala pazaryerini sattılar. Burayı satmak için daire müdürlerinin başına silah dayandı. Benim bıraktığım Kilimli Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biriydi. Kilimli’ de şeytanlar önceden ortalıktaydı. Şimdi Hacivat’la Karagöz gibi perdenin arkasında. AKP’li belediye başkanı döneminde hırsızlık yapılırken susan şimdi çıkmış beni eleştiriyor. Neden? Çünkü ağabeyleriyle görüşüp o zaman işlerini hallediyordu. 

’’KİLİMLİ’DE BENİM, ÇATALAĞZI’NDA ADNAN AKGÜN’ÜN KAYBETMESİNİ İSTİYORLAR’’
Birileri santral yapmak için birilerini kullandı. Ama biz yeni bir termik santrale izin vermedik,vermeyeceğiz. Onun için Kilimli’de benim, Çatalağzı’nda Adnan Akgün’ün seçim kaybetmesini istiyorlar. Biz bize gelen insanlara başka partiden diye ilgilenmemezlik asla yapmadık. Sıkıntısı olan varsa bana gelsin.” dedi.

Editör: TE Bilisim