19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Zonguldak Milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları ve belediye başkanları kutlama mesajı yayınladılar.

[*]

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

"19 MAYIS 1919'DA BÜYÜK ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ YAKTI"

"19 Mayıs 1919, Ulusal Kurtuluş mücadelemizin başladığı, emperyalistlere karşı başkaldırının ilk adımlarının atıldığı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla birlikte bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı tarihtir.19 Mayıs, emperyalizm denilen, bütün dünyayı sarmışen büyük salgın hastalığa karşı başkaldırıyı kullanarak üstün gelmiş bir lider ve bir halkın büyük mücadelesinin başladığı tarihtir. "

"ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ CESARET VE İLHAM ALINMASI GEREKEN ÇOK KIYMETLİ BİR MİRASTIR"

"Bugün hem Atatürk'ü anma hem de anlama günü olmalıdır. Unutturulmaya çalışılan milli bayramlara, Büyük Lider Atatürk'e, Cumhuriyetimizin değerlerine daha da sıkı sarılma günüdür. Bu anlamda, `Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi` her gün okunup cesaret ve ilham alınması gereken, özellikle son 16 senede anlamı daha da derinleşen çok kıymetli bir mirastır. Yıllar öncesinden adeta bu günleri anlatmış olan ve gençlerimiz için başucu eseri olması gereken bu hitabe, nelerle karşı karşıya kalınabileceğini ve bu koşullarda nasıl davranılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacak kadar ileri görüşlülükle yazılmıştır."

"BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN TÜM KAHRAMANLARINI SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM"

"19 Mayıs fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil yaratmak için atılan ilk adımdır. Bir ülkenin gençleri mutlu olmaz, geleceğe dair güvende ve özgür hissetmezse ve baskıyla boğulmuş bir zihniyetle bütün renklerinden arındırılmaya çalışılırsa o ülkede gelecek de olmaz üretim de olmaz. 24 Haziran bu anlamıyla bir dönüm noktası olacaktır. Çocuklarımızın, gençlerimizin gelişmiş bir refah içinde, sosyal adalet, eşit eğitim ve eşit hayat şartlarına sahip olduğu yarınları hep birlikte kuracağız.

Ülkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve O`nun eserlerine sahip çıkacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, kendilerine bırakılan bu değerli mirası en iyi şekilde koruyacak ve ileri taşıyacaktır.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs `Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı` kutluyor, bağımsızlık ateşini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum."

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da yayınlamış olduğu kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZ, 2023 HEDEFLERİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR…

 "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlattığı bu anlamlı gün, ülkemizin muasır bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür.

Geleceğin teminatı olan gençlerimiz, 2023 hedeflerimize ilerlemede en büyük güvencemizdir.Türkiye Cumhuriyeti, bulunduğu coğrafyada bir istikrar ve güç sembolü olarak gelişimini sürdürmekte, 'yurtta sulh cihanda sulh'  doğrultusunda dünya barışına değerli katkılarda bulunmaktadır.

Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağımıza inanıyorum. Tarih bilinciyle aydınlatılarak ilim ve bilim bayrağını en yükseklere taşıyarak, vatan ve millet sevgisiyle çağdaş dünyaya entegre olabiliriz.  Bizim en önemli sorumluluğumuz, tarihini ve kültürünü bilen, inançlı, vatan sevgisiyle dolu, azimli, ahlaklı ve çalışkan gençler yetiştirmektir. Gençlerimizin görevi ise sonraki nesillere müreffeh bir ülke bırakmak için çalışmaktır.

Ben de bu vesileyle milletimizin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Ulu Önder Atatürk ve milli mücadeleye ruh veren silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum."

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP'li Demirtaş, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü bağımsızlığa  ve demokratikleşmeye giden yolun ilk adımı Samsun'da atmıştır." dedi. 

[*]

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunlara yer verdi:

"19 Mayıs 1919, ülkemizi bağımsızlığa kavuşturan, cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı büyük yürüyüşün ilk adımlarının atıldığı gündür.

19 Mayıs'ta Samsun'da yakılan meşale,Türk ulusunu çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaktadır.

Bu anlamlı günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilanı da,Büyük Önder'in Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlere duyduğu güvenin en önemli göstergesidir.

Atatürk ilke ve devrimleri Türk Gençliğinin rehberidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Anadolu'yu aydınlatan, Misakı Milli Sınırları içinde Anadolu ve Rumeli'de bağımsız yaşamamızı sağlayan liderliği ve çağdaş bakış açısı, bugün daha güçlü biçimde bizler için yol göstericidir. Çevremizde yaşanan çatışmaları, acıları gördükçe O'nun büyüklüğünü, ileri görüşlülüğünü, dehasını bir kez daha anlıyoruz.

Türk Gençliği,Ulu Önder'i örnek aldıkça daha büyük işler başaracaktır. Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını,bu güzel ülke için canlarını veren şehitlerimizi rahmet,şükran ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizi koruyup, yükseltecek olan gençlerimizin bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum."

 [*]

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında;

"İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır." dedi.

Milletvekili Çaturoğlu mesajında sözlerine şöyle devam etti; "19 Mayıs 1919 tarihi Samsun'da canlanan milli mücadelemizin ve bağımsızlık savaşımızın ilk adımıdır. Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir.

Aziz Şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerine kurulan Türkiye'nin istikbali; milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir.İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Gençlerimize düşen en önemli görev; devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor,gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı  kutluyorum." 

[*]

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nı kutlayarak, yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

"19 Mayıs, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, emperyalistlere karşı, ulusal kurtuluş savaşımızı başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı gündür. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu bu yüksek vatan aşkı ve hürriyet özlemine borçludur. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en kutsal görevidir. Bu günü daha anlamlı kılan bir diğer unsur da, Atatürk'ün bu bayramı, yani bir ülkenin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bu günü, gençliğe armağan etmiş olmasıdır.

19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketi başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler içerisinde yerinin almasının adıdır. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyet'i, gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklarımıza doğru aktarmak bizlerinde görevidir. En büyük zenginliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti ve geleceğimizin teminatı gençlerimizdir. Bu anlamlı gün vesilesiyle, bizlere bugünleri miras bırakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

[*]

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Bağımsızlık Meşalesinin yıl dönümünü kutladı;

"Samsun'da yanan bağımsızlık meşalesini gençlerimiz söndürmeyecek"

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsız meşalesinin 99. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Gençlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, "Bağımsızlık meşalesi, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir" dedi.

Zeki Tosun, yayımladığı mesajında, milletimizin talihini değiştiren kurtuluşun simgesi, milli şahlanışımızın sembolü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümünü kutladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da bağımsızlık meşalesini yakarak kurtuluş mücadelesini başlattığını belirten Tosun, "Atatürk'ün tarihin altın sayfalarına yazılan bu günü gençliğe armağan etmesi, gençlere duyduğu güveni ortaya koyuyor. Bizler de ülkemizin geleceğini gençlerimizin inşa edeceğine olan inancımızla onlara destek olmaya devam ediyoruz. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan milli birlik ve beraberlik ruhunun, 2023'e giden yolda bizi güçlü kılan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük mirasımızdır. Ulu Önder Atatürk'ün, ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.

Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' diyerek seslendiği gençlerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Büyük Önder Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'da yaktığı meşale, istiklal ve istikbalimizin teminatı sevgili gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Geçmişimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadelemize büyük bir azimle devam ediyoruz.

Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim