AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Türk Milleti'nin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdinin kadınlar olduğunu belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, kadınların hem aile içerisinde hem de çalışma hayatında başarılı işlere imza attığını kaydetti.

Milletvekili Çaturoğlu, mesajında şu ifadelere de yer verdi:
"Kadınlar, halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir. Toplumda, güçlü birey, güçlü aile ve dolayısıyla güçlü bir toplumun oluşabilmesi için kadınlarımıza verdiğimiz önemin artması gerekiyor. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur. Aile bireylerini korumak ve aile mutluluğunu sağlamak için kadınlarımızın çok daha fazla donanımlı olması gerekiyor. Toplumun en küçük ve en temel birimi olan ailenin korunması ve toplumu geliştiren lokomotif görevini üstlenmesi ancak önemli niteliklere sahip olan kadınlarımızla mümkün olacaktır.

Geride bıraktığımız 15 yıla bakıldığında ülkemizde, AK Parti iktidarıyla birlikte yapılan reformlar ve yasal düzenlemelerle kadınların hak ettiği önemli kazanımların elde edildiği görülmektedir. Bu süreçte kadınların sosyal, ekonomik, siyaset ve iş dünyasındaki konumları güçlendirilerek, okullaşma ve istihdama katılım oranı artırılmıştır. Öte yandan dünyanın farklı coğrafyalarındaki kadınlara da yardım eli uzatan ülkemiz, 1,5 milyonu aşkın Suriyeli kadına ev sahipliği yaparak, bu konuda dünyada benzeri olmayan bir irade ortaya koymuştur.

Atılan bu adımlar elbette ki önemlidir. AK Parti olarak atılan bu adımları yeterli görmüyor ve bu konuda yapılacak daha çok şey olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bugün kadınların sorunlarını konuşurken, kız çocuklarımızın eğitiminden istihdama, kadınlara yönelik eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasına ve kadına yönelik şiddete kadar birçok alanda toplumumuzun ihtiyaç duyduğu çalışmaları aynı kararlılıkla sürdüreceğimiz bilinmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygılar sunuyorum."

Editör: TE Bilisim