Ziyaret esnasında Öğrencilerin hep bir ağızdan okudukları Afrin'de terörle mücadele eden Mehmetçiklere " Al bayrağın rengini sizlerle gördük" şiiriyle moral verdi.

Alaplı ilçe Kaymakamı Saim Eskioğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Büyük Tekke Ziya Yazıcı İlkokulunu ziyaret ederek, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Kaymakam Eskioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, ilk olarak Okul içerisinde sınıfları gezerek öğretmenlerden bilgiler aldı. Sınıfları gezen Kaymakan Ekşioğlu'nu öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı. Daha sonra Esra Kaymaz ve Melike Kayacan adlı öğrenciler tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere destek ve Afrin şehitlerini anmak için "Al bayrağın rengini sizlerle gördük" şiiri okundu.

Eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Kaymakam Eskioğlu, "Ülkemizin geleceği için çocuklarımızın eğitime önem veriyoruz. Zaman zaman okul ziyaretleri yaparak öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi dinliyoruz. Eğitime katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımızı onure ediyoruz. Okul müdürlerimizin de hassas olmasını istiyoruz. Amacımız ilçemizdeki eğitimin çıtasını yükseltmek. Siz öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiriyorsunuz. Devlet olarak her zaman sizin yanınızdayız. Sorunlarınızı çözmek için buradayız. Sizin kapınızın bize açık olduğu gibi, bizim de kapımız en değerli varlıklarımız olan öğretmenlerimize açıktır" dedi.

Öğretmen ve öğrenciler ise, ziyaretten ötürü memnun olduklarını dile getirerek Kaymakam Eskioğlun'a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim