Alan yaptığı açıklamada,  “Şimdi toplantıya o katılmalıydı, bu katılmalıydı olayını daha önce defalarca anlattım.
Kişilerden ziyade olayları konuşalım.
Olay şu, vatandaşlık görevi olarak oy kullanma işlemi yapılabilmesi için eğer İstanbul’da seçmen alan Zonguldaklı hemşerilerimiz varsa bunların İstanbul’daki seçimlerde vatandaşlık görevi olan oy kullanma işlemini gerçekleştirmeleri için muhtarlarımız aracılığı ile belirlenip ve toplanıp Belediye’ye iletilmesi. Vatandaşlarımızın da 23 Haziran seçimlerinde ulaşımlarını sağlayarak oy kullanmalarının sağlanması.
Burada her hangi bir parti ismi zikredilmemiştir. Hiçbir arkadaşımız, meclis üyelerimiz, muhtarlıkla ilgili sorumlu müdürümüz dahil. Muhtarlarımızda bunu biliyor.
Bizim böyle bir şey yapma lüksümüzün olmadığını insanlarımızda biliyor. Bu bir seçim ve biz daha öncede böyle bir şeye başvurmadık. Bizim derdiğimiz 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin daha düzgün, temiz bir şekilde tecelli etmesi için, vatandaşlarında en doğal hakkı olan oy kullanma işlemini yapabilmeleri için destek olmak amacıyla.
Bunu diğer partilerde yapabilirler, yapıyorlardır.
Ben toplantıyla ilgili bilgide aldım, oradaki muhtar arkadaşlarımızın tepkisi bundan ziyade kendi aralarında bir diyalog yaşanmış. Vatandaşın bunlarla ilgilenerek değerli vakitlerini harcamaması lazım.
 
Bizim niyetimiz şuydu. Biz burada yaşayan ve İstanbul’da seçmen statüsü taşıyan bir hemşerimiz varsa, ulaşımda sıkıntı yaşıyorsa bunlara yardımcı olmak. Tek derdimiz bu.
Kenan Şeref benim bilgim dahilinde muhtarlara mesaj çekmiştir.
Bizim şu partiye oy vermek isteyenleri biz taşıyacağız demesi kadar abes bir şey olabilir mi.  Bizim böyle bir şey demeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım. Öyle bir duruşumuz yok. Parti ismi geçmeden, tamamen vatandaşlarımızın talebi olursa destek olmak amacıyla yapılan bir toplantıdır. Bunu konuşmak dahi çok yersiz. Arkadaşlarımız parti ismi zikrederek bir şey yapmışlarsa önce ben tepki gösteririm” dedi.

“AKLIMIZ, FİKRİMİZ YERİNDE, VERİLEN SÖZLERİ HATIRLIYORUM”
 
Su fiyatlarının indirilmesi önergesi veren CHP önerge kabul edilmediği için meclisi terk etti sorusunu yanıtlayan Alan; “Bizim aklımız, fikrimiz yerinde. Seçim zamanında vatandaşlara ne söz verdiğimi dün gibi hatırlıyorum. Ağzımdan çıkan kelimeleri de tek tek hatırlıyorum.
Ben kesinlikle şu rakamda bir indirim yapacağım diye bir taahhütte bulunmadım.
Ben de bir vatandaş olarak su fiyatlarının indirilmesini isterim. Kullandığımız suyun pahalı olduğunu sahalarda defalarca bahsettim. Biz bunu arkadaşlarla kendi aramızda konuşmuştuk. Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partili arkadaşların yüzde 40 indirim yapalım şeklinde bir önergeleri olmuş.
Ben şunu beklerdim. Grup başkan vekili ve diğer arkadaşların toplantı öncesi gelip bunları arkadaşlarımızla konuşsalardı, rakam dayatmasından ziyade bununla ilgili bir şey yapmamız gerekiyor ve sizde bununla ilgi söz verdiniz deseydiler daha şık olurdu.
Biz yüz de 40 istiyoruz, küstük oynamıyoruz, terk edelim demeleri CHP’li vatandaşların iradesini temsil eden arkadaşlara ben yakıştıramadım. Biz sürekli beraberiz, istişare içindeyiz. Biz CHP, MHP’li ve AKP’li arkadaşlarla beraber bu şehri yöneteceğiz.
Suda indirim yapılmasını tabiki biz istiyoruz. Ancak Belediye’nin çok büyük miktarlarda su alacağı var.
Su belediyenin en büyük geliri konumunda. Bizden çok büyük bir beklendi var ve farkındayız.
Mazeret üretmeyeceği, hiçbir şeyin arkasına saklanmayacağız. Allah nasip ederse, vaat ettiğimiz, söz verdiğimiz her şeyi yapacağımız ama bir birimize yardımcı olmak zorundayız. Su indirimini İstanbul’a gitmeden kendi aramızda konuştuk.
2020 Ocak ayından itibaren CHP, MHP arkadaşlarla istişare edelim ve herkesin mutabık kalacağı bir karar olalım ve vatandaşın cebini rahatlatacak bir uygulama yapılım bu uygulama uzun yıllar devam etsin diye konuştuk.  Fakat ertesi gün böyle bir durum yaşandı. Yaşanmasıydı dahi iyi olurdu ama CHP’li arkadaşlar öyle uygun gördü. Bu konuyla ilgili çalışma yapıyoruz, suyla ilgili verdiğim sözü ben biliyorum. Suda kayıp kacağı önledikten sonra bir şey yapacağız demiştik ama sudaki kayıp kacağı önlemek şu dönemde mümkün değil ama su indirimini tekrar istişare yapacağız. Yeni yapılacak yılın bütçesinde uygulamaya almak istiyorum ve verdiğim sözü tutmak istiyorum. Çünkü bunu ağzımızla söyledik. Dün gibide hatırlıyorum. İnşallah 2020 Ocak ayından itibaren su indirimi faturalara yansıyacak.”

Editör: TE Bilisim