Ak Parti Merkez İlçe Delege seçimleri yapıldı. 19 mahalle, 6 köy için kurulan sandıklarda üyeler oy kullanarak ilçe kongresinde yönetimi belirleyecek delegeleri seçecek. İl başkanı Zeki Tosun, Eski İl Başkanı Hamdi Uçar ve Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman birlikte oy kullandı.

Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Metin Karaduman yaptığı açıklamada; "3 Temmuz itibari ile Ak Parti olağan kongre ile ilgili hazırlıklar başlamıştı ve biz ilçe yönetimimizle oluşturduğumuz kongre takvimi genel merkezimizin tebliğine göre takip ediyoruz. Bugün delege seçimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Dün 3 tane beldemiz ve köylerimizde delege seçimleri gerçekleştirdik. Bugün de 19 mahallemizde ve 6 köyümüzde delege seçimleri gerçekleştiriyoruz. Üyeler gelip oylarını kullanıyorlar. Kongre takviminde delege seçimlerini tamamladıktan sonra önümüzdeki günlerde ilçe kongreleri ile ilgili  tarih konusunda il başkanımızın başkanlığında bir toplantı yapılacak.  Hem genel merkezimiz hem il başkanlığımız kongre takvimi ile ilgili süreci yakından takip ediyorlar. İnşallah partimize, ülkemize ve Zonguldak'ımıza hayırlı olur. Ak Parti kongreleri her zaman coşkulu geçmiştir. İnşallah bu kongremizde coşku içinde birlik beraberlik içinde geçer. Zonguldak'mıza hizmet edeceğiz Zonguldak halkının gönlüne girecek kadrolar oluşturup yolumuza devam edeceğiz" dedi.

İl Başkanı Zeki Tosun da yaptığı açıklamada; "osun "4 Temmuz'da kongre sürecimiz başlamıştır. 4 Temmuz'dan sonra yaptığınız işlemler vardır. Bugün 19 mahalle ve 6 köydeki arkadaşlarımız gelip oylarını kullanıyor. Bu süreç yarın akşam bütün ilçelerimizde bitmiş olacak. Ve ilk etapta nüfusu 5 binden fazla olan 4 beldemizde 5 ve 6 Ağustos'ta kongreler olacak. Sonra genel merkezimizin belirlediği bir tarihte il kongresini yapacağız.  Kongre sürecimizin Zonguldak'a ve partimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim