Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Karadeniz Ereğli’de Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulması kararı ardından, kararın alınmasında katkı ve Emekleri bulunan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Saadet Oruç’a teşekkür etti.
Keleş, kararın açıklanmasının ardından, Ereğli’de Ağır Ceza Mahkemesi’nin açılmasının uzun zamandan beri kendilerinin de talebi olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İlçemizde Ağır Ceza Mahkemesi açılmasını önem arz etmekteydi. Konuyu Cumhurbaşkanı Baş Danışmanımız Sayın Saadet Oruç hanımefendiye Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu, Başsavcımız Huzeyfe Yücedağ ile birlikte aktardık. Kendisi de konuyu yakından takip edeceğini belirtmişti. Ağır Ceza Mahkemesinin Adalet Bakanımız Sayın Ahmet Gül ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK) tarafından onayı verilmiştir.
Sayın Saadet Oruç’a bu süreçte vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Kendisinin Ankara’daki varlığı bizlere güç vermektedir. Başarılarının artarak devamını dilerim. Aynı zamanda Sayın Adalet Bakanımız Ahmet Gül’e de teşekkürlerimi sunarım. İlçemize hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilisim