Elmas TV Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz'ün; "Kızılay üzerinden siyaset yapmayın" şeklindeki yorumlarının ardından
Ak Parti'den Kilimli Belediye Başkan Aday Adayı olan Nihat Aygün Öksüz'e teşekkür ederek istifa etti. Öksüz, Nihat Aygün'ün Kızılaycılıkta başarılı bir isim olduğunu ancak bu Kızılay üniforması çıkarmadan siyaset yapılmasının Kızılay bağışçılarına, Ak Parti'ye ve Nihat Aygün'e zarar vereceğini söylemişti. Atilla Öksüz de Nihat Aygün'e teşekkür ederek başarı dileğinde bulundu ve sesinin duyurulması için Elmas TV olarak her zaman destek olacaklarını söyledi.
Elmas TV'de Atilla Öksüz'ün eleştiri ve çağrısının ardından yine Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı olarak çalışmalara başlayan ancak henüz resmi açıklamasını yapmayan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan'ın istifa edip etmeyeceği merak ediliyor. Öksüz, Nihat Aygün ile birlikte Alan'a da çağrı yapmış ve; "Bugüne kadar kan merkezi adına çok önemli çalışmalar yapan Dr. Ömer Selim Alan seçim çalışmalarına başladığı sırada 19 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek legalitesi tartışılan bir yerde onlara kahvaltı verdi. Bugüne kadar mahalle muhtarları ile bir araya gelerek böyle bir kampanyası yapmayan Alan'ın bu toplantısı basında ‘muhtarlardan Selim Alan'a tam destek' şeklinde yazıldı ve yorumlandı. Dolayısıyla Kızılay'ın topladığı kanlara siyaset bulaştı. Selim Alan zaten başarılı bir isim. Bunlara ihtiyacı yok. İstifa ederek veya görevine ara vererek seçim çalışmalarını yürütmesi daha doğru. Kızılay'a güvenen, kan veren farklı siyasi görüşte binlerce bağışçı var. İstifa ederek çalışmalarını sürdürmesi Kızılay ruhuna yakışan bir davranış olur. Böylece hem Kızılay hem Ak Parti hem de kendisi hedef olmamış olur. Kana siyaset, siyasete kan bulaştırmak doğru değil" dedi.

SON DAKİKA...

Haberin yayınlanmasının ardından Elmas TV Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz'ü arayan Dr. Ömer Selim Alan eleştrilere teşekkür ederek genel merkezle görüştüğünü 15 Ekim itibariyle izne ayrılacağını söyledi...

Editör: TE Bilisim