İl Genel Meclisi 4. Birleşim toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.


Toplantı bir önceki güne ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.
Gündemin ilk maddesinde yer alan Kozlu İlçesi Sivriler Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 113 ada ve 76 parsel no olarak kayıtlı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği İdaremizce hazırlanmış olup; Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 7. bölümünün 24. maddesine göre hazırlanan parsele ait uygulama imar planı değişikliğinin, aynı yönetmeliğin 11. bölümünün 32. maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/c maddesi uyarınca görüşülerek karara bağlandı.

"AB FONUNDAN AYRILDILAR"

Gündemin 2. Maddesinde yer alan İl Genel Meclisinin gün ve 057 sayılı kararı gereğince İl Özel İdaresinin Avrupa Bölgeler Meclisine üye olunması İçişleri Bakanlığının 14350 sayılı yazısı ile uygun görülmüştür. Ancak Üyelik sürecinde Avrupa Bölgeler Meclisi (AER) ile İdaremiz arasında herhangi bir faaliyet ve ortak hizmet projeleri yürütülmemesi ve Özel İdaremize getirdiği mali yük nedeniyle 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin (n) bendi uyarınca Avrupa Bölgeler Meclisi üyeliğinden ayrılması hususu görüşüldü.

İl Özel İdare Genel sekreteri Mehmet Kokulu, meclis üyelerine bilgi vererek, beklentilerimizi karşılamadı dedi. Ardından CHP grup Sözcüsü Fikret Zaman söz alarak; "Biliyorsunuz Meclis'te bu konuyu tartışmalı ortamda geçirmiştik. Burada okunan rakamlar 30 binin Üzerine çıkıyor. Türk parasıyla bu az buz para değil karşılığında hiçbir şey gelmemiştir. 30 bin TL heder olmuştur. Bunun altında başka bir şeyler var gibi geliyor bana,yani nasıl girdik nasıl çıktık belli değildir" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de, amaç gerçekten özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerle tarımsal anlamda ortak bir proje yürütmekte. Biz meclis olarak gerçekten hadi samimiyetle buraya üye olmak istedik. Sizlere katılıyorum ancak maalesef netice elde edemedik. Dolayısıyla Sayın Valimiz ile istişare ederek çıkma kararı almış bulunmaktayız. Keşke iyi bir şeyler yapmış olsaydık gerçekten de Avrupa ülkelerinde özellikle Avrupa meclisinde olan bölgelerin güzel projeleri var. Ama biz burada maalesef mesafe kat edemedik. Ben özellikle şahsım adına çok mutluydum" dedi.

Devrek İl Genel Meclisi üyesi Vacit Durdubaş ise söz alarak; "Bu proje benim başkanlığı zamanında geldi. O zaman alınmıştı bu kadar ben de birkaç defa Ankara'da Avrupa birliği bakanlığında bu toplantılara katıldım. İdari hakikatten o zaman bize o teklifi getirirken meclis olarak da destekleme kararı almıştık. O zamanki kararlarından dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. O dönem yapmış olduğumuz toplantılarda Diğer illerin Özel idareleri böyle projeler geliştirmişler Ve baya bir destek almışlardı. Ancak bizde böyle bir şey yapılmamıştır" dedi. Ardından Ak Parti Ereğli il Genel Meclisi üyesi, Rıfkı Gültekin söz alarak; "tamam ayrılalım ama biz buraya proje teklif ettik de kabul mü görmedi? veya bu süre zarfında hiç mi proje göndermedik? bunun cevabını merak ediyorum" dedi. Kokulu da Gültekin'e cevap vererek; "Proje teklifinde bulunulduğu hatırlamıyorum" dedi. Ardından madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan Ankara Beypazarı Belediye Başkanlığında Şef olarak görev yapmakta iken 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 74. maddesi gereğince E10525 sayılı personel hareketleri onayı ile İdaremiz Genel İdare Hizmetleri sınıfında münhal bulunan 3. derece şef kadrosuna naklen ataması yapılan Mehmet Türkoğlu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde görevine başlamıştır. Ataması yapılan personelin 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36. maddesi gereğince İl Genel Meclisinin bilgisine sunularak oy birliği ile karara bağlandı.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim