CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,5 Aralık Kadın Hakları Günü'nde, 83 yıllık gururu yaşadığını ifade ederek, kadın hakları gününü kutladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

"Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı birçok batılı ülkeden daha önce gelmiştir. Bu hakkın kazanılmasında, hiç kuşkusuz, devrimci karakteri, ileri görüşlülüğü, adaleti ve cinsiyet eşitliğini önemseyen uygar bakış açısıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rolü esastır.

5 Aralık 1934'te kadınların elde ettiği seçme ve seçilme hakkı, adalet, eşitlik ve demokrasi açısından atılmış en önemli adımlardan biridir. Toplumun yüzde 50'sini oluşturan kadınların yerel yönetimlerde, hükümette, siyasi partilerde, TBMM'de daha çok temsil edilmeleri de adalet ve eşitliğin sağlanması bakımından büyük önem taşımaktadır. Kadınların tüm yönetim süreçlerinde yer almaları, karar verici konumda olmaları, inisiyatif koyabilmeleri gerekmektedir. Bulundukları her yeri demokratikleştiren, emek verdikleri her şeyi en iyi biçimde ortaya koyan kadınlar siyasete de kalite, zarafet ve incelik kalmaktadırlar. Kadınların bu haklarını daha etkin bicimde kullanabilmeleri için kız çocuklarının daha iyi eğitim almaları, yeteneklerinin ön plana çıkarılması,  çocuk yaşta evlilikler ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi şarttır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için de hem erkeklerin hem de kadınların bilinçlendirilmesi zorunludur."

Editör: TE Bilisim