Elmas TV köşe yazarlarından Hayati Yılmaz, Şaziment ve Neşet Arolat çiftinin hayatını anlattı...

"Eski Adı Zonguldak işçi hastanesi veya Sigorta Hastanesi olan bugün ismiyle, Zonguldak Atatürk Devlet Hastahanesi; 1962 yılında SSK tarafından,projesi için yarışma başlatılmış ve yarışmayı karıkoca olan Şaziment ve Neşet Arolat çifti kazanmıştı.

1971 yılında inşaatı tamamlanan ve ilk yapıldığında 455 yatak kapasiteli olan hastane, 27.267 m2 inşaat alanına sahipti.Görünümü kitaba benzeyen hastane Zonguldak'ın Limanını gören en güzel konumdadır.Hastane Zonguldak'ta var olan diğer tepeye Devlet Hastanesi'nin ters tarafta ki konuma yapılmıştır.


Arolat çifti,Hastanenin projesini çizdiler,1962 yılında Ankara'da Arolat Mimarlık Şirketi'ni kurdular.Birlikte çok başarılı projelere imza attılar.Bunlardan bazıları,Garanti Bankası Genel Müdürlüğü ,İstanbul Şişli Yapı Kredi Bankası,İzmir Devlet Hastanesi vb. gibi sayısız birincilikler aldılar.Projeler bazen onlara ikinci ve üçüncülükte getirdi. Mesela yine Zonguldak için girdikleri yarışmada Zonguldak Toplum Polisi Sitesi projesinde 2'ncilik ödülüne layık görüldüler.

Şaziment ve Neşet Arolat çifti 2016 yılında 80 yaşlarındayken bir kez daha basında gündeme geldi.Bu sefer gündeme geliş sebebi evlilikleri idi. Çift 82 yaşında birbirleri ile fikir çatışması yaşadıkları için mahkemeye boşanma davası açmışlar fakat evlilik tarihleri kayıtlarda olmadığı için boşanmaları gercekleşmemiş.


Çiftin oğulları Metin Arolat bugün Türkiye'nin en önemli şarkıcılarından biri olarak gösteriliyor.Metin Arolat geçtiğimiz günlerde Sancaklar Camii Projesi ile çok konuşulan bir isim haline gelmiştir. Bildiğimiz Camii tarzının dışında, görünümüne sahip bir bina yapısı var. Çiftin kızı ve oğlundan olan torunu da şarkıcılık mesleği ile uğraşıyor."

 

Editör: TE Bilisim