Yeni tip korona virüs  (kovit-19) ile mücadele kapsamında 20 yaş altındaki çocuk ve gençlerin sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı. Uzun süredir evde olan 20 yaş altı çocuk ve gençlerin normalleşme süreciyle birlikte belirli gün ve belirli saatler içinde dışarı çıkmaları için İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayınlaşmıştı.
Genelgeye göre 0-14 yaş arası çocuklar; 13 Mayıs Çarşamba  günü saat: 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekti.
Ve Zonguldak'ta da  yaklaşık 2 aydır evden dışarı çıkamayan çocuklar park ve bahçelere akın ettiler, gönüllerince oynadılar. Ebeveynleri ile birlikte park ve bahçelerde, gezi yolarında gönüllerince eğlendiler, gezdiler, birlikte sohbet ettiler.

Zonguldak'ta yeniden çocuk sesleriyle yükseldi, Zonguldak caddeleri, park ve bahçeleri ile gezi yoları cıvıl cıvıl oldu, çocuk sesleriyle şenlendi.

Çocuklar çok mutlu olduklarını kaydederken ebeveynleri de uzun bir süredir çocuklarıyla sokaklarda birlikte vakit geçirmeyi özlediklerini ve bu anın tadını çıkardıklarını kaydettiler. 

15-20 yaş grubu da, 15 Mayıs Cuma günü 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek.

Editör: TE Bilisim