Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından Madenci Anıtı'nda 10 Ekim Ankara tren garı katliamın 3. yıldönümünde hayatını kaybedenler anıldı.

Düzenlenen basın açıklamasını Demokrasi platformu üyeleri, sendika başkanları,Siyasi parti temsilcileri katıldı.

Demokrasi platformu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı yaptığı basın açıklamasında; katliamın faillerinin hala ortaç kırılmadığını belirterek şunları söyledi;

"Bundan tam üç yıl önce, ülkemizin içinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamının sonra erdirilmesi için savaşa inat, barış hemen şimdi şiarıyla Türkiye'nin 4.01 yılınından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen emek, barış bey demokrasi mitingimizi savaştan beslenen karanlık odaklar katliamlar cevap verdiler. Katliamı gerçekleştirenlerin hedefi, sadece alanda toplananlar değil, insanlığın ortak değerleri olan emek, barış ve demokrasi fikirleri idi. On ikim katliamı aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardan biridir. Katliamda yüreği insan sevgisi ve barış özlemini dolup 103 arkadaşımız yaşamını yitirdi. Yaklaşık 500 arkadaşımız yaralandı. Halen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatları Devam ettiriyor. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Acımız kadar ülkemizde tazeliğini koruyor. Gerçek katiller dışarıda gezdiği için isyanımız her gün biraz daha büyüyor. Ankara dördüncü ağır ceza Mahkemesi 3 Ağustos günü 10 Ekim Ankara katliamı davasında kararını açıkladı. Yargı süreci hızla bitirilmek istendi. Yargının tutumu ve açıklanan karar katliamın gerçek faillerinin kimler olduğuna dair kuşkularımızı daha da büyüttük. Katliam sonrası anket yapıp oylarının ne kadar arttığını araştıran ve büyük bir aymazlıkla TV'lerde açıklayanlar, halkımıza hesap vermedikçe öfkemiz de acımız da dinmeyecektir. Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi getirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim