Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde 2019 yılı fidan üretim programı kapsamında 2 milyon 500 bin adet fidanın ekim çalışmalarına başladı…

Yapılan açıklamada; "Fidanlık bünyesinde değişik türlerde asli, yabani yapraklı, ibreli türler ile saksılı ve çıplak köklü fidanlar ile süs bitkilerinden oluşan toplam 142 değişik türde fidan üretim çalışmalarına devam edilmektedir.
Gökçebey Fidanlığımızda Ceviz, Kayın, Kestane, Ihlamur, Dişbudak, Akçaağaç, Meşe, Servi, Karaağaç, Çitlenbik, Akasya, Karayemiş, Porsuk, Çınar, Üvez vb. Asli ve tali türlerin yanında, Gelir getirici türlerden Kızılcık, Alıç, Kuşburnu, Elma, Erik, Ahlat, Kiraz, Kocayemiş, Fındık, Fıstıkçamı vb. türlerin ekimi yapılmaktadır.
Bunların yanında kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, tüzel kişiler, kamu yararı olan dernek ve vakıfların ağaçlandırma ve çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere süs bitkisi ihtiyacını karşılamak amacıyla; çeşitli çiçek türlerinden Gül, Taflan, Şimşir, Mazı, Yalancı Servi, Akuba, Ortanca, Ağaç hatmi, Kartopu, Hanımeli, Kanarya Gülü, katalpa, leylak, Oya Ağacı vb. süs bitkileri üretimine devam edilmektedir.
Yapılan fidan tahsisleri ile ülkemizin dört bir köşesine vatan topraklarının yeşillendirilmesi amacıyla bedelli / bedelsiz fidan nakli yapılmakta olup; fidan üretimi ihtiyaçlar dahilinde artarak devam etmektedir" denildi.

Editör: TE Bilisim