Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Zonguldak İl Başkanlığı'nda, 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden 17.400 vatandaş için Kur'an-ı Kerim okundu.

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Zonguldak İl Başkanı Sinan Toprak 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için Fikr-i Asım ve Fikir Düşünce Derneği'nde Kur'an-ı Kerim'i  kendi okuyarak ölmüşlerin ruhlarını yad etti.
Toprak şu düşünlere yer verdi; "Bilindiği üzere bugün 17 Ağustos 1999 depreminin sene-i devriyesi. Bu acı tecrübenin üzerinden tam 18 yıl geçti. Yaklaşık 45 saniye süren bu büyük felakette 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bizler Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketi olarak bu günün bizlere yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket ederek 1999 Marmara depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için derneğimizde Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ederek hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhlarını yad ettik. Böyle bir gecede Kur' an-ı Kerim okuyup onlara dua etmek bizim için büyük bir gururdur. Allah bir daha böyle bir acıyı ülkemize ve milletimize yaşatmasın.
Türkiye' nin bu zamana kadar gördüğü en büyük doğal afetlerden biri olan 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Bizler bu acıyı unutmayacak ve unutturmayacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim