Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüs İşletmesi Bekard firmasının Zonguldak- Kozlu arasında yolcu taşımacılığı yapan otobüslerinden 2'si daha güzergah dışı yolcu taşıdıkları için bağlandı. Bağlanan otobüs sayısı 16'ya çıktı.

Kozlu Belediyesi ve Kilimli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri yasa ve uyarılara rağmen güzergah dışı yolcu almaya devam ediyor. Birincisinde uyarı, ikincisinde 6108'e göre cezai işlem yapılan otobüslerin usulsüzlüğe devam etmeleri durumunda 7 gün süreyle bağlanmaları gerekiyor. Bekard firması ise bir taraftan güzergah dışı yolcu almaya devam ederken diğer otobüslerin bazılarını garajda tutuyor. Sözleşme gereği bütün otobüslerini aynı anda çalıştırması gereken Bekard, otobüslerin yarısını garajda bekleterek otobüslerde izdiham yaşanmasına neden oluyor.

Eksik otobüs ile çalışan firma böylece hem usulsüzlüğe devam ediyor hem de bağlanan araçların yerine garajdan başka araçları sefere çıkarıyor. Güzergah dışı yolcu almaya devam eden firmanın son 2 otobüs ile birlikte bağlanan otobüs sayısı 16'ya çıktı.

Denetimlerin sıklaştırılması üzerine güzergah dışı yolcu almaya son veren firma, denetime ara verilmesiyle birlikte yeniden yasaları çiğnemeye başladı.

Editör: TE Bilisim