Zonguldak Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezinde 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü münasebetiyle söyleşi düzenlendi.

Düzenlenen programa, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Kemal Gümrükçü, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, gaziler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmacı Prof. Dr Mehmet Çelik tarafından Çanakkale Zaferi ile ilgili sunum yapıldı.

"ÇANAKKALE'DE ZONGULDAKLI ŞEHİDİMİZ VAR"

Prof. Dr Mehmet Çelik, Çanakkale Savaşı'nda 14 yaşında Zonguldaklı çocuğun şehit olduğunu söyledi. "Çanakkale Savaşı'nda yaralanan altı çocuktan en küçüğü Zonguldak'tan 1902 doğumlu olan Ömer, Tekirdağ'da bir hastaneye kaldırılıyor. 1915 tarihinde hastanede vefat etti. 14 yaşında bir şehidimiz var. Oynama yaşında olan bu çocuk şehit oluyor. Bu topraklar, bu vatan öyle kolay kazanılmıyor." dedi. 

Editör: TE Bilisim