Zonguldak ili Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği 11. Olağan Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılıyor.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Delege sayısının 973 olduğu kongreye tek liste halinde gidildi.

Zonguldak ili Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, bir konuşma yaparak, geçmişten bugüne yaptıkları hizmetlerden bahsederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kongreye, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Türkiye Taşkömürü Kurumu Müdürü Kazım Eroğlu, MHP Zonguldak il Başkanı Hamdi Ayan, İYİ Parti il Başkanı Ragıp Bayraktar, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, il Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Esnaf Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Memur-Sen il temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün, AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de bir konuşma yaparak, "Zonguldak'a bir çivi çaktığımızda kendimizi mutlu hissediyoruz. Kongre hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Genel Maden işleri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci bir konuşma yaparak, "Bizler de kömür ile var olmuş kömür ile yoğurulmuş bir kültürün temsilcileriyiz. Hepimizin ortak amacı yüreğimizin sorunlarını çözmek, yaşanan olumsuzlukları durdurabilmek, bölgemizin yeniden eski günlere dönmesini sağlamaktır. TTK küçüldükçe Zonguldak da küçülüyor. Bir zamanlar güç aldıkça üç il olabilecek kadar büyüyen Zonguldak'ın bugün hem göç vererek nüfusu azalıyor hem de ekonomik olarak küçülüyor. Her şeyden önemlisi can güvenliği riski artıyor. Öte yandan Türkiye yılda yaklaşık 35 milyon ton taşkömürü ithal ediyor." dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak il başkanı Hamdi Ayan, birlik beraberlik mesajı vererek kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da konuşmasında, Zonguldak ili Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği'nin en büyük misyonunun yerli ve yabancı ayrımına önem vermesine, Zonguldak ilinin Cumhuriyetin ilk ili olduğuna ve bu nedenle Zonguldak'ta siyasilere ve derneklere çok iş düştüğüne ve Zonguldak'ta yapılan yatırımlara değindi.

Ak parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Türkiye'de binlerce dernek olduğunu burada kurulan derneklerin hiç birisinin kötü niyetli olmadığını vurgularken Ankara'da Zonguldak için yoğun bir şekilde çalıştığını ve şuan bulunduğumuz ortamda bir çok siyasi partinin ilgisinin olduğunu inşallah bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma içerisinde çalışacaklarını söyledi.

 

Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri;

 

Editör: TE Bilisim