AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yaptığı açıklamada; yurt dışına çıkış yaptıkları için koronavirüs tehdidine karşı evlerinde aileleri ile birlikte karantinada olan 11 milletvekilinin, 9’unun AK Partili, 2’sinin CHP’li olduğunu ifade etti. 

Özkan, sosyal medyadaki "Umre'den Türkiye’ye dönüşte karantina kurallarına uymamak için 17 milletvekilinin havalanı VIP’den girdiklerine" ilişkin iddiayı da yalanladı. Özkan, "Sosyal medya üzerinden yapılan haberlere itibar etmeyin” dedi.

AKP'li Özkan, “Milletvekili dokunulmazlıkları var ama hangi partiden olursa olsun sorumluluk sahibi olarak kendileri, aileleri ve çevreleri açısından gereken tedbirleri alıyorlar. Milletvekilleri tarafından karantina kurallarına itiraz söz konusu değil. Herkes Koronavirüs riskine karşı duyarlı bir şekilde her hangi bir ihmale neden olmadan tedbirini alıyor” dedi.

"MECLİS TORBA YASA ÇIKANA KADAR ÇALIŞACAK"

Koronavirüs açısından Meclis’in şu anda yüksek risk grubunda bulunmadığını ifade eden Özkan, Meclis Genel Kurulu’nun Torba Yasa Teklifi çıkana kadar çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.


 
OHAL VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?

Özkan, Türkiye’de OHAL ve sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Okullarla ilgili bir tatil kararı beklenmiyordu ancak şartlar bunu gerektirdi. Türkiye geçiş noktasında bulunmasına rağmen krizi iyi yöneten avantajlı bir ülke konumunda. Yarın virüs yayıldıktan sonra sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin bir anlamı yok ancak şu an itibarıyla sokağa çıkma yasağı uygulanacak diyemeyiz. Ne gerekiyorsa ona göre adımlarımızı atarız, Korona nedeniyle  OHAL ilan edilmeyecek diyemeyiz”

Editör: TE Bilisim