1 Nisan Pazartesi günü okullar var mı sorusu öğrenci ve velilerin gündemi oldu. Bilindiği üzere 31 Mart Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek. Seçim sandıkları ise okullarda kuruluyor. Oy sayma işlemleri geç saatlere kalabildiği için 1 Nisan pazartesi günü yani seçimden sonraki gün MEB tarafından okullar tatil edildi. İlkokul, ortaokul ve liseler 1 Nisan pazartesi günü seçim tatili yapacaklar. 1 Nisan'da üniversite ve kamu kuruluşları ise mesai yapacak. Yani 1 Nisan'da memurlar, kamu çalışanları normal mesai yapacaklar. Seçim tatili onları kapsamayacak. 

1 NİSAN’DA OKULLAR TATİL Mİ: Oy verme akşam saatlerine doğru sona erer ve sayım aşamasına geçilir. Sayım aşaması geç saatlere kadar sürebilmektedir. Seçimin ertesi günü okulların tekrar eğitim verebilmesi için düzenin eski haline getirilmesi gerekir. Fakat bunun için yeterli süre bulunamamaktadır. Bu yüzden ertesi gün okullar tatil edilmektedir.

1 NİSAN RESMİ TATİL Mİ: 1 Nisan resmi tatil değildir. Kamu kuruluşları 1 Nisan 2019 Pazartesi günü açık olacaktır. Memurlar ve diğer kamu çalışanları da görevlerine devam edeceklerdir.

2019 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

23 Nisan 2019 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01 Mayıs 2019 Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü*

19 Mayıs 2019 Pazar Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı

29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

KAYNAK:trhaberler

Editör: TE Bilisim