2019 yılında ülkemizde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitime verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerin geliştirilmesi mesleki bilgi beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalanmıştı. Zonguldak'ta da protokol kapsamına Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alınmış olup Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile ilişkilendirilmişti.

Protokolün uygulamasına görev yapmak üzere Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yetkilerinden, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden 2 olmak üzere 5 kişilik bir protokol yürütme Kurulu oluşturularak kurul çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitim öğretim yılının 1. Dönemin sona ermesi sebebiyle Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim yardımı yapıldı.

Tören İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. okul Müdürü Muhammet Yıldız konuşma yaptı.

Ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya yaptığı konuşmada; “Hepinizi tebrik ediyorum. İlk yarı bugün itibariyle sona erdi. Biraz önce Sayın müdürümüz bahsetti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu protokol çerçevesinde okulumuz proje okulu olarak belirlendi. Bizde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak okulumuzu destekleyeceğiz. Bugün bu törene yönetim kurulu başkanımız Sayın Metin Demir bey katılacaktı ancak rahatsızlığı sebebiyle katılamadı. Sizlere selamlarını getirdim. İnşallah okulumuzu daha modern hale getirmek hem de öğrencilerimiz staj yapma olanaklarını arttırmak ve öğrencileri bursla desteklenmesi ve mezuniyet sonrasında da işe yerleştirilmeleri konusunda önemli çalışmalarımız var. Mezun olduğunuzda da inşallah sizlere iş bulma konusunda da yardımlarımız katkılarımız olacaktır. Bu konuda çalışmalarımız var inşallah bunları hep birlikte uygulamaya geçireceğiz ve sizler de memleketimizin sanayisine teknolojisine katkılarda bulunacaksınız. Gerek çalışan olarak gerekse kendi işinizi kurarak bunları yapacaksınız. Ben tekrar sizleri tebrik ediyorum yarıyıl tatili sonrasında sizlere tekrar buluşacağız. Hepinize hayırlı tatiller diliyorum iyi günler diliyorum" dedi.

Düzenlenen törende Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya tarafından, ZTSO Başkanı Metin Demir adına karne il birlikte bilişim teknolojileri ve elektrik elektronik teknolojisi alanında öğrenim gören öğrenciler için Arduino set, Metal teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme mobilya ve iç mekân tasarımı, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi ve meteoroloji teknolojisi alanında öğrenim gören öğrenciler için ise lazerli su terazili şerit metre hediye etti.

Hediye verilmesinin ardından öğrencilerle birlikte toplu resim çekildi.

Editör: TE Bilisim