Virüsle mücadelede alınan tedbirler büyük şehirlerde vaka sayılarını aşağıya çekerken, Anadolu’da bazı şehirlerden endişelendiren haberler geldi.

Havaların ısınmasıyla evde izolasyonu gevşeten vatandaşlar, maske, sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri de ihmal edince vaka sayıları arttı.

9 İL TEHLİKEDE

Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye başladı. Bu iller için de sokağa çıkma yasağı kararı gelebilir.

Ayrıca ekipler, toplu taşıma araçlarında, ticari taksilerde, banka ve PTT önlerinde, berberlerde sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarıda bulunuyor.

Vakaların yüzde 70’i iyileşti

Sağlık Bakanlığı yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında son verileri açıkladı. “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nda yer alan verilere göre dün 37 bin 351 test gerçekleştirildi, bunların 1704’ü pozitif çıktı. Toplam test sayısı 1 milyon 440 bin 671’e, toplam vaka 141 bin 475’e ulaştı.

3 bin 109 kişi daha iyileşirken, Kovid-19’u yenerek taburcu olanların sayısı 98 bin 889’a yükseldi. Son 24 saatte 53 kişinin hayatını kaybetmesiyle can kaybı da 3 bin 894 oldu. 576’sı entübe olmak üzere yoğun bakımdaki hasta sayısı ise 1045.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabından “Yeni vaka sayısındaki artış öngörülebilir sınırlarda. TOPLAM VAKALARIN %70’İ İYİLEŞMİŞ DURUMDA. Yoğun bakım hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Maske + sosyal mesafe: Virüse karşı gücümüz bu! Risk kalabalık ortamlarda. Uzak duralım” mesajını paylaştı.

EVDE KALIN

Bakan Koca, ayrıca uzun sürenin ardından tekrar açılan AVM’lerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşları da uyardı.

Twitter hesabından “Çok yakınlık normalden tez ayrılık getirir” notu ile bir fotoğraf paylaşan Koca, “Sosyal mesafe kuralına uyulmadı. Maske takmayanlara bile rastlandı. Tedbirler tam olmalı. Risk devam ediyor. Mecbur değilsek evde kalalım” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim