Çin’den başlayan Korana virüsü salgını  tüm dünyayı etkisi altına almışken, bugün öğlen saatlerinde Ereğli’den gelen haber Zonguldak’ta kısa sürede büyük panik yarattı.

İran'dan Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki ERDEMİR limanına malzeme getirdiği öğrenilen 13 İran vatandaşı, tedbir amaçlı gözlem altına alındı. Bir kişide yüksek ateş gözlemlenirken Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, "Tahlilleri muhtemelen yarın sonuçlanacak. Sonuçlara göre ya daha ileri tedaviye bakılacak ya da serbest bırakılacak" dedi.

YÜKSEK ATEŞ GÖZLENDİ

13 kişiden 1’inde yüksek ateş gözlendiği öğrenildi. İlk olarak Kdz. Ereğli ilçesinde muayeneleri yapılan 13 İran vatandaşı, ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Site Hizmet Binası’na getirildi.

GENİŞ ÖNLEM ALINDI

Kan ve idrar örnekleri alınan İran vatandaşlarının hastanede gözlem altında tutulması için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde tedavi gören hastaların tahliyesi gerçekleştirildi.

“HEPSİ İRAN KAYNAKLI GELEN KİŞİLER”

Açıklama yapan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş gözetim altına alınanların tahlillerinin yarın sonuçlanabileceğini ifade etti. Vali Bektaş, şu ifadeleri kullandı;

*İlk olarak 5’ti sayı biraz çoğaldı. Çoğaldı ama yüksek ateşli 1 kişi var, diğerleri normal. Tedbir amaçlı olarak onları da numuneleri alınıp tahlilleri yapılacak.

*Tahlilleri muhtemelen yarın sonuçlanacak. Sonuçlara göre ya daha ileri tedaviye bakılacak. Ya da serbest bırakılacak. Virüs tespit edilirse ondan sonra karantina süreci olacak.

*Şu an 12-13 kişi var, 1 kişide yüksek ateş var. Hepsi İran kaynaklı gelen kişiler. Şimdilik tedbir amaçlı gözlem altında tutuluyorlar. Tahliller yapılacak. Gerekli kontroller tahliller yapılacak. Hepsi İran’dan gelen 13 kişi.

“ÇİN’DE BİLE BU KADAR PANİK YOK”

Elmas TV canlı yayınına bağlanan Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş İran vatandaşlarının tedbir amaçlı kontrol altına alındığını söylerken, kentte yaşanan panik havasının yersiz olduğunu dile getirdi. Vali Bektaş kontrol altında olan hasta sayısının 16’a yükseldiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim