Türkiye'nin Suriye sınırında başlattığı Zeytin Dalı operasyonunda bir ay geride kalırken Alaplı Muhtarlar Derneği 50 kişilik heyet ile Afrin sınırındaki Hatay İlçesi Hassa'ya çıkartma yaptı ve sınırda askere moral vererek gönülleri fetih etti.

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Temel Uslu başkanlığındaki heyet 14 saatlik yolculuğun ardından bu sabah saatlerinde Hatay İli Hassa İlçesine ulaştı.

Afrin ile sınır ilçe olan Hass'da Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel tarafından karşılanan muhtarlar beraberinde getirdikleri 1 ton fındığı Askerlere ulaştırılması amacıyla Belediyeye bulunan Valilik kriz merkezine tutanak ile teslim etti.

Ellerinde dövizlerle A Haber'in canlı yayınına da katılan Alaplı heyeti burada seslerini ve desteklerini Ulusal basında da geniş yer buldu.

Ardından Hassa'daki cephenin sıfır noktasınada giderek Alaplı İlçesinden olan  Uzman Çavuş Buğra Gülten ile Ahatlı Köyünden Teğmen Vedat Keskin'i ziyaret ederek fındık teslim etti. Burada sınır hudutunda görev yapan askerlerle kucaklaşan muhtarlar, füze ve obüs sesleri arasında Hatay Valisi Erdal Ata ile görüşmek üzere Hatay merkeze hareket etmek için yola çıktı.

Editör: TE Bilisim