Doğal güzellikleriyle dikkat çeken ve 2 bin yıllık bir geleneği yaşatmasının yanı sıra şifalı termal sularıyla da keşfedilmeyi bekleyen Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde çekimleri tamamlanan film de başrol oyuncuları arasında Anadolu Ajansı Zonguldak Bölge Müdürü görevinden emekliye ayrılan tanınmış gazeteci Orhan Akyüz’ün oğlu, Hakan rolünü canlandıran 24 yaşındaki tiyatro ve sinema oyuncusu Buğra Akyüz’ün yer aldığı Kin, 20 Eylül Cuma günü vizyona girecek.

Yönetmenliğini ve senaryosunu İranlı ünlü yönetmen Mohsen Rabiei’nin üstlendiği, başrollerde Buğra Akyüz’ün yanı sıra Hira Koyuncuoğlu, Esila Umut, Elis Sezgin, Derya Oğuz Ertün ve Rashid Khosh Aghiden’in oynadıkları filmde müzikleri besteci Ardavan Hatemi, görüntü yönetmenliğini İman Tahsin, yapımcı firma Griffin Pictures, Türk dağıtımcılığını MC filmin yaptığı Kin’in çekimleri 2019’da gerçekleştirildi.

Mohsen Rabiei’nin yönettiği ve başrollerde Zonguldaklı tiyatro ve sinema oyuncusu Buğra Akyüz’ün yer aldığı ‘’Kin’’ filmi, eğlence için yapılan bir sürpriz ile hafta sonları başka yöne evrilen bir grup gencin hikayesini anlatıyor.

KORKU FİLMLERİNDE YENİ BİR SOLUK ‘KİN’’

Oyuncu Buğra Akyüz, Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü mezunu olduğunu, oyunculuğa da 2016 yılında başladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

‘’Üniversitede öğrenimimi sürdürürken çok sevdiğim oyunculuk eğitimime 3’üncü sınıfta başladım. Tanınmış usta Ümit Çırak hocamdan 2 yıl, ardından Human Oyunculuk Atölyesi’nde Audition Teknikleri üzerine 1 ay, sonrasında da Cihangir Atölye Sahnesi’nde 1 yıl eğitim aldım. Nazım Hikmet’in, Memleketimden İnsan Manzaraları isimli tiyatro oyununda yer aldım, ünlü yönetmenlerden değer verdiğim insan canlısı Hilal Saral hocamdan kamera önü oyunculuk eğitimi aldım. Ümit Çırak hocamla oynadığım Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunundan Sadri Alışık Anadolu Efes Özel Ödülü ile Ekin Yaz’ın Dostları Tiyatro Ödülleri’nden de ‘En İyi Küçük Salon Oyunu’ olmak üzere 2 ödül aldık, sonrasında Vatanım Sensin dizisinde rol aldım. Kısa filmlerde de yer aldım, bunun peşinde de 20 Eylül de vizyona girecek olan ‘Kin’ filminde de Hakan karakterini canlandırdım.

Filmde oynadığım Hakan karakterinin aslında liderlik durumu var, amma bunu gün yüzüne çıkartmaya ihtiyaç duyan bir insan da değil kendisi. Kız arkadaşları var çevresinde. Biraz daha çapkınlığı olan bir adam. Kız arkadaşı var onu seviyor, amma diğer çiçeklerden de bal alabilirim kafasında olan bir adam. Daha böyle hareketli. Filmin bir sahnesinde Murat, kız arkadaşına ‘biz niye orada değiliz’ diyor, kız arkadaşının yanında olmak istiyor. Hakan ise bunun tam tersi, gidiyorsanız gidin diyebiliyor. Kız arkadaşının fazla üzerine düşmüyor., biraz daha kendinden emin, o da kafasını dinlemek istiyor, kız arkadaşıyla çok fazla vakit geçirmek isteyen bir tip değil, yani tabii ki vakit geçirmek istiyor ancak kendi arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok seven bir insan. ‘’

Zonguldak’ta 1995 yılında doğan Buğra Akyüz, TED Koleji’nden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümünden mezun olan Akyüz, eğitim-öğretimi sırasında da özellikle tiyatro ve sinema alanında konusunda uzman profesyonellerden aldığı eğitimlerle kendini gösterdi ve beyazperdenin ilgisini çekmeyi başardı.

Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları eserini tiyatroda oynamasının yanı sıra Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunlarında da oynayan genç oyuncu Akyüz, kısa filmlerde de rol aldı. Buğra Akyüz’ün de yer aldığı Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunu ekip olarak Sadri Alışık Anadolu Efes Özel Ödülü’nü ve Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde Küçük Salon Oyunu Ödülünü aldı.

Editör: TE Bilisim