Zonguldak İli Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Başar, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında umre programı düzenlediklerini, 1 Nisan 2019 tarihinde 100 kişiyi aşarlarsa Zonguldak Havaalanından aşamazlarsa Kastamonu Havaalanından uçakla hareket ederek umre görevini yapmak üzere Mekke’ye gideceklerini belirtti.

Umre görevini gerçekleştirmek için Hisar Turizm ile anlaştıklarını belirten Zonguldak İli Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Başar, şunları söyledi:

MANEVİ DUYGULARI EN GÜZEL ŞEKİLDE TADACAĞIZ

“Zonguldak İli Kalkındırma ve Yaşatma Derneği olarak yaptığımız sosyal faaliyetler çalışmalarımız kapsamında Zonguldak halkımıza milli ve manevi yönden hizmet etmek istedik. Bu doğrultuda umre programı düzenlemeye karar verdik. Bazı firmalarla görüşmelerimiz oldu ama bize en iyi teklifi sunan Hisar Turizm ile anlaşma yaptık. 1 Nisan 2019 tarihinde 100 kişiyi aşarsak buradan hareket edeceğiz ve 2 Nisanda Miraç Kandilinde orada olacağız. 6 gün Mekke-i Mükerreme’de gezi programlarımızla beraber ibadetlerimizi yapacağız. Oradan da Medine-i Münevvere’de 4 gün programımız olacak ve uçakla Zonguldak’a döneceğiz. 100 kişiyi bulamazsak Kastamonu’ya gideceğiz ve oradaki uçağa ilave yaparak gideceğiz. İnşallah yapacağımız programla birlikte manevi duyguları en güzel şekilde tadacağız. Şuanda çeşitli meslek gurubundan vatandaşlarımız müracaatlarını yapmaya başladı.”

SÖZEN: “PROGRAMIN KİŞİ BAŞI ÜCRETİ 1170 DOLAR”

Hisar Turizm Kastamonu Bölge Koordinatörü Oğuz Sözen ise umre programı hakkında şu bilgileri verdi:
“Hisar Turizm olarak hac ve umre sektöründe 33 yıldır hizmet vermekteyiz. Son 5 yılda 127 bin umreciye hizmet etmekle sektörün lideri durumundayız. Geniş hizmet ağımızla 33 tane Türkiye genelinde şubemiz, yurtdışında da 11 tane şubemizle hac dönemlerinde toplamda 2 bin 500 tane hacıya hizmet etme imkanımız oluyor. Bu bağlamda Zonguldak İli Kalkındırma ve Yaşatma Derneğimizle Zonguldak’ta ki hemşerilerimize en güzel şekilde hizmet verip Kastamonu Havalimanından onları götürerek orada ekonomik bir şekilde dini ve manevi vecibelerini yerine getirmek suretiyle kendilerine hizmet etmekten memnuniyet duyacağız. Zonguldak’tan umreye gidecek olan kafilemize Gümüş Paket Umre dediğimiz paketten hizmet vereceğiz. Programımızın kişi başı ücreti 1170 Dolar.”

Konuşmaların ardından Zonguldak İli Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Başar ve Hisar Turizm Kastamonu Bölge Koordinatörü Oğuz Sözen umre programının protokolünü imzaladılar.

Editör: TE Bilisim