Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından ‘Mesleki Eğitim’ yılı olarak belirlenen 2019’da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), meslek lisesi öğrencileriyle önde gelen sanayi kuruluşlarına teknik gezi ve inceleme ziyaretleri düzenliyor. Bu kapsamda Zonguldak’taki ilk ziyaret Erdemir’de gerçekleştirildi. Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin metalürji, bilişim, metal teknolojileri, elektrik elektronik, tesisat, motor gibi çeşitli bölümlerinden 24 öğrenci, 9 Ekim Çarşamba günü, öğretmenleri ve BAKKA yetkilileriyle birlikte Erdemir’i ziyaret etti.

Erdemir Eğitim Merkezi’nde karşılanan öğrenciler iş güvenliği sunumu sonrasında, Erdemir tesislerini gezdi. Gezinin ardından Erdemir yönetici ve çalışanlarıyla bir araya gelen öğrencilere OYAK Maden Metalürji Grubu ve Erdemir hakkında bilgi verildi, üretim süreci ayrıntılarıyla anlatıldı.

Ayrıca öğrenciler hem teknik konular hem de profesyonel yaşama ilişkin merak ettikleri konularda da yönetici ve çalışanlardan bilgi aldılar.

Editör: TE Bilisim