MHP İl Başkanı Varol Demirköse,Türkiye Büyük millet meclisinde bulunan 49 Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilinin Zonguldak ve ülkemiz için elini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan değerli dava arkadaşlarım değerli misafirlerimiz sayın Genel Başkanımızın önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ilkesine bağlı kalarak Cumhur ittifakı ruhunu koruyarak yol gösterici siyaset anlayışı ile gerek Zonguldak'ta gerek yok yurt çapında iç ve dış siyasette MHP olarak ülkemizin bekası için üzerimize düşen görevi yerini getiriyoruz. Bizim mecliste 49 milletvekilimiz var. Zonguldak'ta 5 milletvekili var. Adalet ve Kalkınma Partisi 3 tane, CHP 2 tane ama bizim Zonguldak halkı şunu bilmelidirki bizim 49 tane milletvekilimiz de Zonguldak için elini taşın altına koymaya hazırdır. Çünkü bizim milletvekillerimiz için ülkenin her tarafı değerlidir. MHP plarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Zonguldak için birlik beraberlik gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Bu anlamda Zonguldak'ın bekası ülkemizin bekası için gereken her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Bizi bugün ziyaret eden İstanbul milletvekilimiz Sayın Hayati arkaz beyefendiye teşekkür ediyoruz" dedi. 
MHP İstanbul Milletvekilimiz Hayati Arkaz da Zonguldak'ta sık sık geldiğini ve Zonguldak sevdiğini belirterek şunları ifade etti.
"Bölgeye gidip gelen bir insanım. Ereğli de iş yerlerim var. Zonguldak'a yabancı değilim. Birkaç defa geldim ama şunu söyleyeyim bana zaman zaman derler ki 'İstanbul'da ya sen İstanbul'da kendin özel hastanelerin var.  Sen niye Zonguldak'ı seçtin' diye bazen de soruyorlar. Zonguldak'ın neyi meşhur diye soruyorlar. Ben de diyorum ki renklenmiz farklı olabilir ama Zonguldak'ın insanları çok misafirperver, çok samimi gerçekten. Anadolu'nun bütün özelliklerini burada görebiliyorsunuz. Hepsi Candan, hepsi samimi, buraya gelmekten çok emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ülkemiz 15 temmuz'da  çok önemli bir kalkışma ile karşı karşıya kaldı. O gün o gece birlik ve beraberlik içinde ülkenin birliği ve dirliği için bir araya gelmiş ve hain farbe girieimine son verilmiştir. Atatürk'ün biliyorsunuz bir sözü var diyor ki 'Her şeyi affedilir ama devlete ihanet edenlere asla.affedilmez'. Sayın bakanımızı da tebrik ediyorum kutluyorum ve tüm silahlı kuvvetlerimizi şehitlerimize rahmet diliyorum. Devletin kararlı tutumu ile bugün yurt içinde terörist kalmamıştır. 1973'te birinci Boğaz köprüsü yapılıyor yürüyüş yapılıyor. Deniz gezmiş ve arkadaşları boğaz köprünün temeline dinamit bomba koyup ona da karşılar. 88 yılında yapılan ikinci köprü köprüsü'ne karşılar. Yavuz köprüsü yapılmış onada karşılar. Biz Türk milliyetçileri olarak Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemizde kim tugla üstüne bir tuğla vdaha koyuyorsa başımızın üstünde yeri var. Kim olursa olsun bu ülke için güzel şeyler yapılıyorsa ne olsun daha güzel olsun Biz daha iyisine daha güzeline layık değil miyiz. Marmaray'a karşılar, Avrasya ya karşılar, üçüncü boğaza karsilar, havaalanına karşılar, Osmangazi var Çanakkale köprüsüne karşılar" dedi.
HDP barajı aştı diye halka ikramlarda bulunan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanından utandığını belirten MHP İstanbul milletvekili Hayati arkaz, Çanakkale Belediye Başkanı var. Şu anda ondan utanıyorum. Çanakkale gibi Şehitler diyarında Belediye Başkanından utanıyorum. HDP barajı aştı diye Çanakkale'de şey veriyor ifadesini kullandı.
Kanal İstanbul projesinin çok önemli olduğunu ve yapılmasının şart olduğunu ifade eden MHP İstanbul Milletvekili Hayati arkaz şunları ifade etti.
"Kanal İstanbul  yapılacaktır. Ülkemiz içinde hayırlı olacaktır. Çünkü İstanbul dünyanın en güzel boğazıdır. Napolyona soruyorlar diyor ki dünyada tek hükümdar olsam İstanbul'u Başkent yapardım İstanbul işte kadar değerlidir"dedi.

Editör: TE Bilisim