65 yaş üstü ve yukarısındaki yaş gruplarının sokağa çıkma yasağı ile birlikte tüm yaş gruplarının coronavirüs sebebiyle soka çıkmaması için çok sayıda duyurular yapılıyor. coronavirüs dolayı çok sayıda vatandaşımız ülkemizde hayatını kaybetti ve binlerce kişi de coronavirüs hastalığına yakalanmış durumda. Her geçen gün daha da çok salgın haline dönüşen korona virüse karşı devletimiz tarafından çeşitli önlemler alınıyor.. Vatandaşların sokağa çıkmaması için lokanta,kafeterya, kıraathaneler, çay ocakları, spor salonlar,ı internet kafe gibi yerlerin kapatılması kararı alınırken iller arasında ise seyahat kısıtlaması getirilmişti. Tabiki tüm bunlar da ki amaç ise insanların sokağa çıkmasını engellemek ve koruma virüsün yayılmasını engelleyerek ölümlerinin azaltılması, ancak çalışmak ve mesaisini gitmek zorunda olan insanlar da var. Sadece şehir merkezinde değil şehir merkezi ile ilçe arasında yolculuk yapan vatandaşlar da bulunuyor. Her geçen gün sokağa çıkanların sayısında azalma olsada Zonguldak merkez ile Ereğli ilçesi arasında yolcu seferleri yapan firmalar büyük bir fedakarlık ve sorumluluk sergileyerek yolcu seferlerine devam ediyorlar.

Zonguldak Ereğli arasında yolcu seferler düzenleyen firmalar sefer sayılarını azaltsa da yine de yolcu seferlerine devam ediyorlar.
Firma temsilcisi o gün mayda, "evet doğrudur salgın devam ediyor insanlar sokağa çıkmıyor ama hayatta devam ediyor ereğli-zonguldak arasında yolculuk yapan vatandaşları mağdur etmemek adına kendimizden ne fedakarlık yaparak yolcu seferlerine devam ediyoruz  Daha önce 10 dakikada, 15 dakikada bir kalkarken şimdi 1 saatte bir, 1,5 saatte bir de olsa yine de sefer yapıyoruz ve insanların mağduiyetini engellemiş oluyoruz. kendimizden de fedakarlık yapıyoruz ve bu fedakarlığı elimizden geldiği kadar sürdürmeye çalışacağız. Ayrıca ücretleri de zam yapmadık"ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim