Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.  Ziyarette Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ve Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, karşılıklı olarak birbirine madenci heykeli ve duvar saati takdim ettiler.
Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Zonguldak ulaştırma anlamında geri kaldığına dikkati çekerek şunları söyledi: 
"Zonguldak'ın tarihi seyri içerisinde baktığımızda Türkiye'nin ilk şehri olması ve Zonguldak kuruluş aşamasında 1920'li 30'lu yıllarda özellikle demiryolu ve tünel yapımı noktasında çok önemli bir yer işgal etmesi, o günkü zor şartlarda yaptığımız demiryollarımızın bugün hala işlevsel olması, ama Türkiye'nin çağ atladığı bir dönemde maalesef Zonguldak'ın ulaştırma konusunda ilerleme sağlamaması,  altında ikinci tünel yapılırken bizim Mithatpaşa Tüneli'mizin hala bitmemiş olması, Gerede ve Düzce'den sonra Zonguldak'ın ulaştırma sıkıntısının had safhaya ulaşması ulaştırma adına Memur-Sen adını söyle çok sözümüzün olduğunun bir göstergesidir. Eminim ki Genel Başkanım da Türkiye'deki ulaştırma konusunda açıklamalarda bulunacaktır" dedi.
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Zonguldak'ın bir demiryolu kenti olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti: "Demiryolları demek zaten yük taşımacılığı demektir,  bugün demiryolları Türkiye'de konulduysa Zonguldak'taki gibi maden sektörünün maden ocaklarının işletilmesi için yine ağır yüklerin taşınması içindir.Demiryollarını zaten dünyada icat edilmesinin de mantığı da budur. O anlamda Zonguldak'ta deniz yolları açısından çok önemli bir kenttir. Ulaştırma Memur-Sen olarak bir havalimanları demiryolları ulaştırma bölge müdürlükleri ve liman başkanlıklarının olduğu bir hizmet koluyuz. Zonguldak'ta  bir havalimanımız ve demiryollarımız mevcut. Demiryollarında da burada yetkili sendika İl Temsilcisi Sayın Başkanımızın da destekleriyle kıymetli teşkilatımızın da özverili çalışmalarıyla Zonguldak'ta bu dönemde 15 Mayıs'ta yine yetkili sendika olduk. Toplu sözleşmelerde olduğu gibi ki toplantılarında kamu personeli danışma kurulu toplantılarında da inşallah personelini sorunlarını çözmeye devam edeceğiz.Memur-Sen Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bir milyonu aşkın üye sayısıyla Türkiye'de sivil topluma güven veren ve lokomotif sivil toplumun lokomotifi olan bir sivil toplum kuruluşudur.Burada da özellikle belediyelerin ulaştırma yatırımlarını kolaylaştırmak için yapılacak çalışmalara ve özellikle belediyecilik hizmetlerini ulaştırma yatırımlarına burada ihtiyaç var.Tabii ki vatandaşın ulaşımının içerisinde bunlar çok önemlidir. Buradaki demiryolu sorunlarıyla ilgilenmeye Zonguldak içinde çalışmaya Zonguldak içerisinde de kamu personelinin huzurunu sağlamak için iş barışını sağlamak için buradaki memurlarımızın hakları için mücadele vermeye her zaman devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim