SİYASİ KİMLİĞİ ŞAŞIRTTI
Ülkemiz top yekün koronavirüs ile mücadeleye girmişken, fırsatçılık yaparak Zonguldak halkına fahiş fiyatla maske satan Serkan Aycı’nın Ak Parti Merkez ilçe başkanlığında yönetici olması duyanları hayrete düşürdü.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı zirvede plaket verilen isimlerden biri de Aycı Promosyon, PVC, Doğrama, Madencilik, İnşaat, Otomotiv, Taşımacılık, Turizm ve Sanayi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Aycı olmuştu.
Ak Parti’de görev alan Serkan Aycı’nın, siyasi kimliğini kullanarak tüm belediyeler iş aldığı da konuşulan iddialar arasında.
FIRSATCILIĞIN ADI SERBEST PİYASA EKONOMİSİ
Salgını fırsat bilip tabelacılıktan maske imalatına da başlayan Serkan Aycı’nın, Ereğli’de 179 liradan sattığı maskeyi Zonguldak’ta 200, akaryakıt istasyonlarında 250 TL’den satışa sunduğu, dünya ölümcül koronavirüs ile mücadele ederken salgını fırsatçılığa çevirenler kısa yoldan köşeyi dönme telaşında olduğu açıkça gözler önüne serilmekte.
MASKELER İSTANBULDA ÜRETİLİYOR, ZONGULDAK’TA PAKETLENİYOR
İnsan hayatının söz konusu olduğu bir salgını fırsatçılığa çevirip bunun adına da serbest piyasa diyen uyanıkların devlet tarafından gerektiği şekilde cezalandırılması ve teşhir edilmesi istenirken yeni bir iddia gündeme bomba etkisi yarattı.
Edinilen bilgilere göre Serkan Aycı’nın, İstanbul’dan merdiven altı maskeleri alıp Zonguldak’ta kendi kalıbını basıp ürünü kendi imalatı gibi lanse edip üstelik ürünleri fahiş fiyatla piyasaya satışa çıkardığı iddia ediliyor. Bu konu da yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar, koronavirisünü fırsatçılığa çevren esnafa tepki gösteriyor.
YAPTIKLARI GİZLEMEK İÇİN BAZI GAZETECİLERE PARA DAĞITTI MI?
Yüksek fiyata sattığı maskeler ile fırsatçılık yapan Serkan Aycı hakkında ilk çıkan iddiaların ardından bazı basın mensuplarına 20 bin TL ödeme yaparak yaptıklarının üzerini örtmeye çalıştığı iddia edildi. Zonguldak’ın en büyük maske üreticisi MFA bu zor süreçte fabrikasını adeta devletin emrine vermişken, bir diğer Zonguldaklı isim Serkan Aycı’nın yaptıkları büyük tepkiye neden oldu. Ülke olarak hassas günlerden geçerken, vatandaşın tepkisine neden olan Serkan Aycı’ya fahiş fiyat ile sattığı maskeler ile ilgili verilecek ceza merakla bekleniyor.
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’DA  MASKE STOKCULARINA TEPKİ GÖSTERDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bilgilendirmesi üzerine depolarında maske stoklayan firmalar tespit ettiklerini belirterek, “Sağlık Bakanlığımızla sözleşme yapmaları konusunda onları tekrar uyardık. Aksi takdirde elimizde başka yetkiler var, bu yetkileri kullanmaktan çekinmeyiz. Allah şahit, bir 10-12 saat daha süreleri var, yarın fabrikalarına el koyarız” demişti.

Editör: TE Bilisim