Fevkani Köprüsü üzerinde yer alan kaldırımın yanında aydınlatma direklerinden sarkan ışıklandırma için kullanılan elektrik kablosu şeklindeki Led hortumu görenler, tedirginlik yaşıyorlar.

‘’KENTİMİZ KİRLİLİKTEN ARINMALI’’

1 Nisan 1924 tarihinde Cumhuriyet sonrası kurulan ilk il olma ünvanına sahip Zonguldak’ın, basit görüntü kirliliklerinden arınması gerektiğini anlatan bazı vatandaşlar, şunları söyledi:

‘’Bu kentimiz baştan aşağıya hortumla yıkansa, temizlenir mi acaba? Nasıl kirlenmeye maruz kalmış ki temizlenmekte bile sorun yaşayan bir kent. Şehir merkezindeki pis kokular ve görüntü kirliliğine, inanın ki köylerimizin en ücra yerlerinde bile rastlayamazsınız.

Cumhuriyet sonrası kurulan ilk İl unvanı kömür kente, görüntü kirliliği hiç mi hiç  yakışmıyor. Zonguldak’ın ‘mega kent’ olabilmesi için ilk önce zihniyetlerin değişmesi lazım. Bizler görüntü kirlilikleri yaşadığımız bu günlerde şimdiden birçok kirliliklere de hazırlıklı olalım. Kirlilikler belediye yönetiminin ihmalidir. Ancak bizlerin de bireyler olarak üzerimize düşen görevleri harfiyen yerine getirme zorunluluğumuz var.’’

DUBALARIN İÇLER ACISI HALİ

Zonguldak Belediyesi’nce, Fevkani Köprüsü üzerindeki kaldırımların yanına araçların park edilmemesi için zemine çivilenerek yerleştirilen dubaların bazılarının da çıkartıldığı ya da kırılarak atıldıkları gözlemlendi.

Milli servetin heba edilmesinden canlarının acıdığına dikkati çeken bazı vatandaşlar, şöyle dedi:

‘’Yazıktır, günahtır kardeşim, gerekli tedbirlerin alınması lazım. Güzergaha kötü niyetli kişilere yönelik caydırıcı olunması amacıyla kamera sistemi konulabilir, zabıta görevlendirilebilir. Kentimizin makus talihini değiştireceğine inandığımız belediye başkanı ve yönetimi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Ayrıca belediye üzerinden şahsi çıkar iddiaları da ayyuka çıkmış durumda. Söyleyecek söz bulamıyoruz, Allah bildiği gibi yapsın.’’

‘’ELEKTRİK LAMBALARINA ASILIYORLAR’’

Zonguldak Belediye Başkanlığı yetkilileri de kendilerini bilmez bazı kişi ya da kişilerin söz konusu kirliliği sebebiyet verdiklerini iddia ederek, şöyle konuştu:

‘’Biz onları (dubaları) araba parkı yapılmasın diye koyuyoruz, insanlar kırıyor.  Biz yine yaparız ama insanların ayıbı, terbiyesizliği.  O elektrik lambalarını çekip, asılıyorlar çok ayıp.’’

HABER-FOTOĞRAF-ORHAN AKYÜZ

Editör: TE Bilisim