Baro başkanı Av. Özel Eroğlu düzenlediği açıklamada yaşanan olayın son derece vahim olduğunu belirterek şunları söyledi;

Çankaya Üniversitesi İş Hukuku Öğretim görevlisi Ceren Damar’ın öldürülmesini kınamak amacıyla bir araya geldik. Toplumda şiddet sarmalı söz konusudur. Şiddet hiçbir şeye çözüm sağlamaz. Bu tür olayların önüne geçilememektedir. Meslektaşlarımız geçen yılda İzmit ve Eskişehir’de kurşunların ve bıçaklama, Antep'te saldırı biçiminde şiddet uygulanmıştır. Biz her türlü şiddete karşıyız. Vefat eden meslektaşımızın ailesine baş sağlığı diliyoruz. Şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz.”

“BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR”

“Öldüren öğrenci cinayetini babasının silahıyla gerçekleştirmiştir. Bireysel silahlanmaya teşvik etmektense önüne geçilmesi gerekiyor. Belki de bu silaha ulaşamazsa bu cinayet belki de işlenmeyecektir. Bireysel silahlanmaya karşıyız. Bireysel silahlanmanın mutlaka önüne geçilmesi lazım. Silahın alınması ve ulaştırılmasını zorlaştırmalıdır.”

Zonguldaklı başkanı Avukat Özen Eroğlu ayrıca Stajyer avukatlar, Kübra Çolak, Buket Celep ve Gökmen Karaoğlu’na avukatlık ruhsatını teslim etti.

Editör: TE Bilisim