Zabıta teşkilatının kuruluşunun 193. yıldönümü ve Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’nda Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.
Törene, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halik Posbıyık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda zabıta personeli katıldı.

Zabıta Müdürü Halit Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

"HER GEÇEN GÜN HİZMET KALİTESİNİ ARTIRIYORUZ''

Zabıta Müdürü Aydın, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 193’üncü yaşını kutlayan belediye zabıtasının temellerinin 1826 yılında Osmanlı döneminde atıldığını hatırlattı.
Zabıta teşkilatının kaçak yapı ve çevre denetim ekibi, seyyar ve işgal denetim ekibi ve pazar yeri zabıta ekibi olarak 7 gün 24 saat ilçenin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunduğunu ifade eden Dursun, şunları söyledi:
"Her geçen gün hizmet kalitesini artıran ve personel yapısını sürekli dinamik tutan anlayış ile kaçak yapı ve çevre ekibi, iş yeri denetim ekibi, seyyar ve işgal ekibi, pazar yeri ekibi ve nöbetçi ekibi olmak üzere 7 gün 24 saat çalışan zabıta müdürlüğümüz; vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamasının güvencesi olup aynı zamanda da kentsel gelişimde de önemli katkı sağlamaktadır.

''KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR''

Tüm bu görevleri yerine getirirken belediyemizin gören gözü, işiten kulağı olan zabıta teşkilatımız aynı zamanda belediyemiz ile vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. Zabıta müdürlüğümüz bütün personeli ile vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindedir. İnsan hak ve hukukuna saygılı, gülen bir yüzle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önceden tedbir alınmakta olup idari yaptırım ve ceza en son tercih olarak kullanılmaktadır. Kdz. Ereğli’deki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için kanun, tüzük ve yönetmeliklerin bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevimizi yapma azmi ve kararlılığı içindeyiz. Bu çalışmalarımızda teşkilatımıza her türlü desteği veren belediye başkanımız Sayın Halil Posbıyık’a şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum. Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutlayarak, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum. Bizleri bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize saygılarımı sunuyorum.”

Tören, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, zabıta personeli ve katılımcıların günün anısına toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

KARANFİL DAĞITILDI, KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU ZİYARET EDİLDİ

Zabıta Müdürlüğü’nde oluşturulan bir ekip tarafından vatandaşlara ve kamu personeline karanfil dağıtıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Selma Açıkgöz, Zabıta Müdürü Halit Aydın ve Zabıta komiserleri daha sonra İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu ziyaret ettiler.

Editör: TE Bilisim