Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak İl Temsilciliği işbirliğince 9 engelliye akülü tekerlekli sandalye verildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Özen, Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Çaycuma Belediyesi daire müdürleri, bazı sivil toplum örgüt temsilcileri ve engelli vatandaşlarla aileleri katıldı. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak İl Temsilcisi Cem Cemal Ünal, katkılarından dolayı Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli'yeşilt, dernekte gönüllü çalışan Mustafa Arslan'a da plaket verdi.

"TÜM GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Törende bir konuşma yapan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, 9 engelli vatandaşın bir nebze olsun sorununa destek olacak, engellerini aşmasına yardımcı olacak, hayatın içerisinde daha kolaylıkla hareket etmelerini sağlayacak olan akülü tekerlekli sandalyelerin dağıtımı için bir araya geldiklerini söyledi. Her insanın mutlaka kendince faydalı olabileceği bir hayat alanının bulunduğunu belirten Kaymakam Keçeli, şöyle dedi: "Ben dünyadaki iyiliği bir okyanusa benzetiyorum. Her insan bu okyanusa bir iyilik damlası bırakırsa emin olun etrafımızda herhangi bir sorun, herhangi bir engel kalmayacaktır. Burada Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak İl Temsilcisi Cem Bey'in şahsında tüm çalışanlara, tüm gönüllülere teşekkür etmek istiyorum. İnsan meslekten emekli olabilir ama hayattan hiçbir zaman emekli olmaması lazım. İnsanlara nasıl faydalı olmanın çabası içerisinde olmamız lazım. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin, amcalarımızın, teyzelerimize de hayırlı olsun diyorum. İnşallah engellilerin tamamen hayatın ortasından kalktığı engellilerimizin de bütün ihtiyaçlarını rahatlıkla kendi başlarına karşılayabildikleri bir sosyal ortam oluştururuz temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

"HER İŞİ BIRAKIRIZ ENGELLİLERİN İŞİNİ YAPARIZ"

Daha sonra engellilere, akülü tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı. Protokol üyeleri, engelli vatandaşları tek tek dolaşarak hayırlı olsun temennisinde bulundu. Bu sırada Yeni Mahalle'de oturan Recep Derin isimli bir engelli vatandaş, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli'den apartmanın önündeki taşlık yolun düzeltilmesi konusunda yardım istedi. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Her işi bırakırız engellilerin işini yaparız" diyerek kısa süre içerisinde sorunun çözüleceğini ifade etti. Akülü tekerlekli sandalyeye kavuşmanın sevincini yaşayan engelli vatandaşlar, bir süre meydanda tur attı.

 

Editör: TE Bilisim