Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz, 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek Engelliler Haftasını kutladığını ifade etti. 

Bakanlık olarak engellilere  büyük önem verdiklerini belirten Yılmaz, "Corona günlerinde sıkıntılı günler geçiyoruz İnşallah bunları atlacağız. Biz onların her zaman yanındayız. Zaten etkinliklerimiz devam ediyor. Biz evlere tek tek engellerimiz tespit ettik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte onların hal hatırını soruyoruz, ihtiyaçlarını tespit ediyoruz saha da elemanlarımız el etek çekmiş değiller. Yani şu anda görevlerine bir şekilde sosyal mesafeye uyarak ve önleyici tedbirler alarak maskeleri takarak ziyaret ediyorlar. Arkadaşlarımızı yine Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzde hem sosyal hizmet merkezlerimiz ilçelerde engelli evde bakımlar devam ediyor. Engellilerle engellilerin karşılaştığı hangi sorun olduğunda her an yollarındayız . Bu günler geçecek daha güzel şekilde etkinliklerimize İnşallah devam ettireceğiz teşekkür ediyorum kutluyorum her zaman yanındayız" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

 Şirin, "müdür yardımcımız Aile ve Sosyal politikalar İl müdür yardımcımız ziyareti için kendisine teşekkür ediyorum. Birleşmiş milletler'in aldığı bir karar gereği dünyada 16 Mayıs engelliler haftası olarak kutlanıyor. 
Bu haftanın amacı kutlamaktan  ziyade aslında Bunun amacı ve bu hafta içinde yapılan etkinliklerde engellilerin yaşadıkları ve bulundukları şehir kasaba ilçelerdeki sorunlarının yetkililere iletilmesi amacıyla bu hafta da değişik etkinlikler yapılıyordu. Bizde tabii her yıl bilindiği gibi Aile ve Sosyal politikalar Müdürlüğü ile ortaklaşa bayağı etkinlik yapıyorduk. Bir hafta dolu dolu etkinliklerle hem engellilerin sosyal açıdan rahatlatıyor hem de yine dediğim gibi igililere duyuruyorduk. Ancak bu sene kovid-19 olayı nedeniyle bilindiği gibi bütün etkinlikler şu anda yasaklandı yasaklandığı tabii ki biz de bunlara uymak zorundayız İnşallah önümüzdeki önümüzdeki 3 Aralık'ta daha sonraki yıllarda yine engellilerimizin yaşadıkları sorunları dile getirmek aynı zamanda yapacağımızı etkinliklerle onları sosyal hayata kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben tekrar müdürümüze tüm camia adına teşekkür ederim."

Editör: TE Bilisim