Yaklaşık iki yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu tarafa yapmış olduğu başarılı çalışmalarla başta gençlere ve öğrencilere yönelik madde bağımlılığı seminerleri, okullarda Yeşilay benim kulübüm, İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanlığı tarafından birlikte organize edilen proje kapsamında Çay Şeker bizden, misafirlik sizden sloganıyla Narkorehber projesi kapsamında merkeze bağlı tüm mahallelerde uyuşturucu ile mücadele korularında halka yönelik vermiş oldukları bir çok eğitimlerle göz doldurmaya devam ediyor.

Bağımlılıkta mücadelede yeni proje kapsamında Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi tarafından desteklenen “ Yeşilay Elçileri “ Projesi Zonguldak’ta başlatıldı. Zonguldak Şube Başkanı Uzm.Dr. Fatih Akca, Proje Koordinatörleri Selahattin Çolak, Sadullah Duman ve Bülent Ecevit Üniversitesi Genç Yeşilay Üyesi öğrencilerle birlikte esnaf ziyaretleri başlatıldı.

Proje kapsamında bir açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı Uzm.Dr. Fatih Akca yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi. “ Yeşilay Elçileri Projesi toplumumuzda kadim bir gelenek olan ahilikten gelen esnaflarımızın bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak üzere hayata geçmiştir. Projemizin amacı, Esnaflarımızın uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini artırmayı ve onlar vasıtasıyla yerel alanda toplumsal farkınrdalğı oluşturmayı ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almayı öğretmeyi amaçlamaktadır. Bu Proje kapsamında Zonguldak Merkez de 300 esnafı ziyaret edeceğiz ve esnaflarımızdan “ YEŞİLAY ELÇİSİ “ olmayı kabul eden esnaflarımızı bağımlılıkla mücadele davamıza dahil edeceğiz “ dedi.

Öte yandan ziyaretler çerçevesinde kardelen Ayakkabı Mağazası sahibi Süleyman yazıcı da Zonguldak’ın ilk Yeşilay Elçisi oldu.

Editör: TE Bilisim