Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfının tarafından Zonguldak Belediyesi Nikah Salonunda "Yerel Kalkınmada Belediyelerin Rolü ve Cittsalow, Sürdürülebilir bir Yerel Kalkınma Modeli" adlı sempozyum düzenlendi.

Sempozyuma, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, CHP  Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sempozyumda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cittaslow kriteri, 7 başlıkta 70 kriteri bulunan Eneri ve  Çevre Patikaları, altyapı, şehir yaşamının kalitesi, tarım, turizim, misafirperverlik, farkındalık, eğitim politikaları, bilim, sanat ve tarım konularına değindi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Zonguldak'a gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek;
"Sayın Tunç Soyer'i burada görmekten büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Evet Sivil Toplum Örgütleriyle çalışmayı önemsiyoruz. Ortak aklı hep birlikte masaya yatırarak çözüm arayışındayız. Özellikle Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı'nın bu projesi gerçekten çok güzel, çok değerli. Gerçekten yaşanabilir kentin hazırlanmasında yerel yönetimlerin çok büyük önemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyeler biraz daha öndedir. Tabii ki her Belediye Başkanı bulunduğu yere mutlaka bir şeyler yapmak ister ama Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin vizyonu ve ufku geniştir. Şehirde yaşayan tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte insanlarımız ile birlikte karar verilerek hizmetlerin yapılması çok büyük önem arz ediyor. İnşallah bundan sonraki günlerde yapacağımız çalışmalarda göreceksiniz, ufak tefek değişiklikleri beraber yaşayacağız. Güzel bir şehir için, gelecek için olması gerekenler neyse önemsediğimizi bildiğinizi ve bunu sizlere aktarmak için var gücümüzle çalıştığımızı biliyorsunuz. Bu duygularla hepinizi saygıyla selamlıyorum"  şeklinde konuştu.  

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı konuşmasında yerel yönetimlere değinerek;
"Gerçekten fütüristler geleceğin dünyasının uluslar dünyasından ziyade kentler dünyası olacağını konuşuyorlar. Gerçekten insanlık, kentlerde üretilen çözümlerin insanların derdine derman çözümler olduğunu tekrar keşfetmeye başladı. Kentlerde yerel yönetimler insana dokunuyor ve gerçekten çözüm üretiyor. O nedenle, en son 2015 Aralık ayında biliyorsunuz Fransa'da büyük bir iklim zirvesi düzenlendi. Bu zirveye 95 ülkenin hükümet başkanları ve belediye başkanları katıldı. Bu zirvede yerel yönetimlerin önemli olduğu anlaşıldı ve yerel yönetimlerin çözüm noktasında daha etkili olduğu belirtildi." dedi

 

Editör: TE Bilisim