Memur – Sen’e alternatif olarak Mil-Memur Sen adında yeni bir Konfederasyon kuruldu. Sağlık İş kolunda Mil-Sağlık Sen adıyla kurulan sendika Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine Zonguldak’tan Mustafa Üke getirildi. Mil-Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Mustafa Üke yaptığı değerlendirmede;
“Bu hareket bir gönül hareketi. 11 iş kolunda ve tüm Türkiye’de kısa sürede örgütlenecek. Yeniden hakkı ve adaleti haykırmak için yola çıkıyoruz… Hakkın ve Adaletin yeniden tesis edilmesi için yola çıkıyoruz... Beni hatırlayan yok mu? diye düşünen emekçi kardeşlerimizin sesine ses olmak için yola çıkıyoruz... Umudu tükenmişlerin, umudu olabilmek için yola çıkıyoruz... Yeni ve adil bir dünyanın kurulması için yola çıkıyoruz... Gönülleri fethetmek için, artık umut var, artık çare var, artık söyleyecek sözümüz var diyenlerle buluşuyoruz. Ahlaklı, adaletli ve liyakatli yeni bir kamu düzeni için yola çıkıyoruz... Meslektaşlarımızın ve evlatlarımızın geleceği için yola çıkıyoruz... Kırmak, dökmek için değil, yeniden inşa etmek için, sözümüzü duyup kalbi titreyenleri arıyoruz. Bu yola birlikte baş koyup, bu yoldan dönmeyecekler ile yola çıkıyoruz... Mesajımızı duyup gözü yaşaranlarla yola çıkıyoruz... Ama! diyenlerle değil, yeniden başlayanların yardımcısı Allah'tır diyenlerle yola çıkıyoruz. Hak ve Hukuk Mücadelesi yapacak gerçek sendikacılık için artık vakit tamam. 15 Haziran 2019 Cumartesi günü Manevi, İlkeli, Liyakatli sendikacılık adına söyleyecek sözü olanlarla Ankara'da büyük istişare toplantısı için buluşuyoruz. Yüreğimize yürek koyacak, tüm kamu çalışanı memur arkadaşlarımızı bizimle iletişime geçmeye davet ediyoruz. Bir hafta önce kurulmasına rağmen sendikaya memur arkadaşlardan çok büyük teveccüh var” dedi.
DAHA ÖNCE İSTİFA ETMİŞTİ…
Sağlık camiasının önde gelen isimlerinden ve Memur-Sen’in Zonguldak’taki kurucularından olan Üke 18 Nisan’da istifa ederek gerekçelerini açıklamıştı.
Üke açıklamasında şunları yazmıştı;
“Değerli dostlar bir dönem Zonguldak teşkilatının kuruculuğunu ve başkanlığını da yaptığım Sağlık-Sen den bugün itibari ile üyelikten istifa ettim. Birkaç arkadaşımızla hak, dava, dürüstlük, milli ve manevi değerler adına çıktığımız bu yol da maalesef gelinen nokta itibari ile enaniyet, tefrika, makam mevki hırsı, manevi değerlerin itibarsızlaştığı ve şahsi menfaatlerin ön plana çıktığı bir yerde yolları ayırmanın daha doğru olacağı kanaatindeyim. Bugüne kadar gerek sendikada ve gerekse de bürokrasideki görevlerimizde hak bildiğimizden hiçbir zaman şaşmadık. Rahmetli Muhsin Başkanın dediği gibi “bu ülkede dürüst olmanın doğruyu söyleyip yanlışı dile getirmenin ağır bir bedeli var. İşte o bedel bizim başımızın tacıdır.” Bizde o bedeli ödedik ve halada ödüyoruz. O bedel bizimde başımızın tacıdır. İnşallah istifa ederek sendikaya özüne dönmesi noktasında bir nebze olsun katkı sunmuş olurum. Bizlere itibar edip sağlık-sen e üye olan tüm dostlar haklarını helal etsinler. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin”
Editör: TE Bilisim