Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlamasına sayılı günler kala okul müdürleriyle toplantı düzenledi.

Toplantıda öğrencilerin öğretmenler tarafından cinsel istismara maruz kalması duruma dikkat çeken Vali Ahmet Çınar, "Adam sapık, öğrenciyi tacizde bulunmuş. Topyekün okul müdürleri hala bu adamı gizleme derdinde. Öğretmenler dahi bunu gizleme derdindeler. Yazıklar olsun" dedi.


İl genelinde faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarının müdürleri ile toplantı düzenleyen Vali Ahmet Çınar, müdürleri öğrencilerin korunması noktasında uyardı. Her bir öğrencinin okul yöneticilerine emanet olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Çınar, okul servislerinde dahi öğrencilerin takip edilmesini istedi. Öğretmenin öğrencisini cinsel istismarı olaylarına da değinen ve kesinlikle affetmeyeceğinin altını çizen Vali Ahmet Çınar, "Bir kısmınızın bilgisi olur veya olmaz. Bir sürü kirli iş var, ahlak dışı iş var, sapıkça iş var, hırsızlık var. Okul yöneticilerini, öğretmenleri kastediyorum. Herkes topyekün melek ya da erdemli olmuyor. Bunun farkında olacaksınız. Okulda ne var ne yok, kim iyi kim kötü, kim edepli kim edepsiz? Yüz taneden 2 tane de çıksa bu öğretmenler arasında bu tehlikeli bir şeydir. Adam sapık, öğrenciyi tacizde bulunmuş. Topyekün okul müdürleri hala bu adamı gizleme derdinde. Öğretmenler dahi bunu gizleme derdindeler.

Yazıklar olsun...

Yakaladığım hiçbir hatayı hele de bu konularda ben affetmem. Bunu duyup da susanlara da yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim