Yarından itibaren, sosyal hayata yönelik birçok tedbir kaldırılacak. "Maske, fiziki mesafe ve hijyen" tedbirleri ise uygulanmaya devam edecek.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının kontrol altına alınmasının ardından, normalleşme adımlarında yeni bir dönem için düğmeye basıldı.

1 Haziran itibarıyla yeni adımlar yürürlükte olacak. Normalleşme takviminde, şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılması o adımlar biri. Hava yolunda iç hat uçuşları da başlayacak.

Restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca gibi işletmeler, belli kurallar çerçevesinde, saat 22.00'ye kadar hizmet verebilecek.

Eğlence mekanları ve nargile satışı ise kapsam dışında tutuldu.

Yol üzerindeki dinlenme tesisleri, plajlar, milli parklar, bahçeler, müze ve ören yerleri, hayvan satış alanları da 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak işletmeler arasında.

Sürücü kursları, kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri ve gençlik kampları da kapılarını açacak.

Zonguldak’ta ise ilçeler arası geçiş Çarşamba günü itibariyle kaldırılmıştı, şehirler arası geçişte yarın itibariyle kaldırılıyor.

Şehir merkezinde ve ilçelerde toplu taşımada normale dönüyor. Araçlar bu süreçte yarı kapasitesi kadar yolcu alabilecek, bu fiyat kent genelinde toplu taşıma fiyatlarına da yansıdı.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu da yarın itibariyle üretime tekrar başlayacak, üretime ara veren özel maden ocakları da yeniden üretime başlayacak. Kamu çalışanları da yarın itibariyle normal çalışma saatlerine dönecek.

Editör: TE Bilisim