Yardım Sevenler Derneği Başkanı Emel Özdoğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kuruluş yıl dönümü kapsamında Atatürk anıtı'nda tören düzenlendi.
Düzenlenen törende anıta çelenk sunulmasının ardından Şube Başkanı Emel Özdoğan tarafından basın açıklaması yapıldı
Kuruluş amacı yoksa insana yardım olan derneğin faaliyetlerini 92 yıldır arttırarak devam ettirmekte olduğunu belirten Şube Başkanı Emel Özdoğan şunları söyledi
"Kuruluş amacı yoktur insana yardım olan derneğimizin faaliyetleri 92 yıldır artarak devam etmektedir. İhtiyaç sahibi ailelere aş, giyecek, barınma, yakacak, eşya vs. sunan yoksul öğrencilere eğitim imkanı sağlayan, hastalara ilaçlarını alınmakta yardımcı olan derneğimiz okullar anasınıfları öğrenci yurtları huzurevleri hastane odaları da yaptırmaktadır.
Yardımlarını valilikler, belediyeler, sağlık kurumları, Milli Eğitim ve devletin diğer kurum ve kuruluşları ile koordineli şekilde yapmaktadır. Türkiye yardım sevenler Derneği 1928 yılından bu yana yardım seferberliği devam ettirmektedir. 1942 yılında Zonguldak'ta açılan derneğimizin bugün 78 yılını kutluyoruz. Bu gönüllüler birlikteliği hiçbir dil din ırk ve etnik köken gözetmeksizin yardımlarını vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi olanlarına ulaştırmak da faaliyetlerini ülke genelinde 133 şubesi ile sürdürmektedir. Bu tarihi yolculukta ihtiyaç duyulan her alanda hizmetlerimizi Zonguldak Yardım Sevenler Derneği yönetim kurulu olarak sürdürmeye devam edeceğiz".dedi.
Editör: TE Bilisim